Vaniljaa, piparimausteita ja appelsiininkuorta! Pyöräytä klassikko uudella tavalla ja leivo juhlapöytään ihannekakku paahdetulla voilla
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 15 min
Perinteinen kuivakakku saa kuusijuhlan aikaan jouluiset mausteet ja koristelun. Ihannekakku paahdetulla voilla saa kodin tuoksumaan joululta ja maistajat huokaamaan onnesta.
Voitele ja jauhota noin 2,5 litran kakkuvuoka huolellisesti.
Sulata voi kattilassa ja anna porista miedolla lämmöllä. Pian voi alkaa paahtua ja tuoksua pähkinäiseltä. Sekoittele välillä, ettei voi pala pohjaan. Nosta sivuun.
Kiehauta vesi ja lisää sen sekaan paahdettu voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi isossa kulhossa. Kaada vesiseos munavaahtoon kulhon reunaa pitkin koko ajan kevyesti vatkaten.
Siivilöi jauhot ja lisää vaniljatangon siemenet ja muut mausteet taikinaan kevyesti sekoitellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.
Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa noin vartti. Kumoa varovasti jäähdytysritilälle.
Sekoita tomusokeri ja maito kuorrutteeksi. Lisää kaneli.
Koristele kakku kuorrutteella, karpaloilla ja rosmariinilla.
Vinkki!
Voit muunnella kakun mausteita oman makusi mukaan.