


Vaniljaa, piparimausteita ja appelsiininkuorta! Pyöräytä klassikko uudella tavalla ja leivo juhlapöytään ihannekakku paahdetulla voilla
1 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 15 min
Perinteinen kuivakakku saa kuusijuhlan aikaan jouluiset mausteet ja koristelun. Ihannekakku paahdetulla voilla saa kodin tuoksumaan joululta ja maistajat huokaamaan onnesta.
Reseptin ainekset
20 palaa
200 g
voita
1 ½ dl
vettä
4
munaa
5 ½ dl
erikoishienoa sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1
vaniljatangon siemenet
3 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
appelsiininkuorta raastettuna
Koristelu
2 dl
tomusokeria
2 rkl
maitoa
1 tl
kanelia
2 rkl
jäisiä karpaloita
muutama rosmariininoksa
Ihannekakku paahdetulla voilla leivotaan näin:
- Voitele ja jauhota noin 2,5 litran kakkuvuoka huolellisesti.
- Sulata voi kattilassa ja anna porista miedolla lämmöllä. Pian voi alkaa paahtua ja tuoksua pähkinäiseltä. Sekoittele välillä, ettei voi pala pohjaan. Nosta sivuun.
- Kiehauta vesi ja lisää sen sekaan paahdettu voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi isossa kulhossa. Kaada vesiseos munavaahtoon kulhon reunaa pitkin koko ajan kevyesti vatkaten.
- Siivilöi jauhot ja lisää vaniljatangon siemenet ja muut mausteet taikinaan kevyesti sekoitellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.
- Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa noin vartti. Kumoa varovasti jäähdytysritilälle.
- Sekoita tomusokeri ja maito kuorrutteeksi. Lisää kaneli.
- Koristele kakku kuorrutteella, karpaloilla ja rosmariinilla.
Vinkki!
Voit muunnella kakun mausteita oman makusi mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat