Joulun täydellisin jälkiruoka: lakun makuinen piparijäätelö

5 h 10 min
5
1

Kaipaatko jälkiruokaa, jonka voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista? Valmista taianomaisen helppo piparijäätelö, jossa maistuu myös lakritsi. Viileä houkutus syntyy ilman jäätelökonetta.
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (noin 8 palloa)

  • 1 prk (397 g)kondensoitua maitoa
  • 1 iso prk (0,33 l)kuohukermaa
  • 1–2 tllakritsinjuurijauhetta
  • 4piparkakkua muruina
  • 2 dllakritsipaloja

Tee näin

5 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN5 h

Laita kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes jäätelöseos on paksuhkoa.

Kääntele pipari-lakujäätelöseokseen lakritsijauhe ja piparimurut. Lisää halutessasi lakupaloja.

Kaada pipari-lakujäätelöseos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä pipari-lakujäätelöä pakastimessa noin 5 tuntia.

Tarjoa pipari-lakujäätelö sellaisenaan tai vadelmien ja lakukastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5