


Joulun täydellisin jälkiruoka: lakun makuinen piparijäätelö
5 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 5 h 0 min
Kaipaatko jälkiruokaa, jonka voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista? Valmista taianomaisen helppo piparijäätelö, jossa maistuu myös lakritsi. Viileä houkutus syntyy ilman jäätelökonetta.
Reseptin ainekset
noin 8 palloa
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1 iso prk (0,33 l)
kuohukermaa
1–2 tl
lakritsinjuurijauhetta
4
piparkakkua muruina
2 dl
lakritsipaloja
Piparijäätelö tehdään näin:
- Kaada kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes jäätelöseos on paksuhkoa.
- Kääntele pipari-lakujäätelöseokseen lakritsijauhe ja piparimurut. Lisää halutessasi lakupaloja.
- Kaada pipari-lakujäätelöseos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä pipari-lakujäätelöä pakastimessa noin 5 tuntia.
- Tarjoa pipari-lakujäätelö sellaisenaan tai vadelmien ja lakukastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat