Se paras saaristolaisleipä
3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
3 h Saaristolaisleipien mehevä hapokkuus on peräisin appelsiinimehusta. Runsaasti siirappia ja maltaita sisältävällä ohjeella syntyy kolme tai neljä upeaa leipää.
LA
MA
MU
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 24.6.2014

Se paras saaristolaisleipä
Reseptin ainekset (4 kpl)
Saaristolaisleipä
- 1 lappelsiinitäysmehua
- 75 gtuorehiivaa
- 3 dlsiirappia
- 1 rklsuolaa
- 4 dl (300 g)kaljamaltaita
- 3 dlruishiutaleita
- 3 dlruisjauhoja
- 10 dlhiivaleipäjauhoja
Voitelu
- 1/2 dlvettä
- 1/2 dlsiirappia
Paras saaristolaisleipä – ohje:
- Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola.
- Lisää sekaan maltaat, ruishiutaleet ja -jauhot sekä hiivaleipäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele 3–4 pitkänomaista leipävuokaa (vetoisuus yhteensä 4 l). Jaa taikina vuokiin. Kohota taikinoita liinalla peitettynä noin 1 1/2 tuntia.
- Pistele leivät haarukalla. Paista 175- asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 1 1/2 tuntia.
- Voitele leipiä paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella 2–3 kertaa.
- Anna saaristolaisleipien jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.
Vinkki!
- Peitä leivät tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos niiden pinta alkaa tummua liikaa.
- Saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan 2–3 päivää valmistuksesta ja ne säilyvät pussiin pakattuina hyvin huoneenlämmössä. Voit myös pakastaa leivät.

Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!
Meillä kotona

Nauvon limppu – sopivan makea leipä, jota on pakko santsata!
Maku

Aito saaristolaisleipä
Kotivinkki

Saaristolaisleipä auringonkukansiemenillä
Maku
Makean maltainen saaristolaisleipä
Maku

Maukas ja mehevä saaristolaisleipä
Maku

Saaristolaisleipä – kalaruoan paras kaveri
Maku

Vaalea saaristolaisleipä
Maku