Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Se paras saaristolaisleipä

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Saaristolaisleipä leivotaan mehevän hapokkaaksi appelsiinimehun avulla. Runsaasti siirappia ja maltaita sisältävällä ohjeella syntyy kolme tai neljä maukasta leipää.

24.6.2014
Reseptin ainekset
3–4 kpl
Saaristolaisleipä
1 l
appelsiinitäysmehua
75 g
tuorehiivaa
3 dl
siirappia
1 rkl
suolaa
4 dl (300 g)
kaljamaltaita
3 dl
ruishiutaleita
3 dl
ruisjauhoja
10 dl
hiivaleipäjauhoja
Voitelu
½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Paras saaristolaisleipä – ohje:

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola.
  2. Lisää sekaan maltaat, ruishiutaleet ja -jauhot sekä hiivaleipäjauhot. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  3. Voitele 3–4 pitkänomaista leipävuokaa (vetoisuus yhteensä 4 l). Jaa taikina vuokiin. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 1 ½ tuntia.
  4. Pistele leivät haarukalla. Paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 ½ tuntia.
  5. Voitele leipiä paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella 2–3 kertaa.
  6. Ota saaristolaisleivät uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat ne vuoista.

Vinkit!

  • Peitä saaristolaisleivät tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos niiden pinta alkaa tummua liikaa.
  • Itse tehdyt saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan 2–3 päivää valmistuksesta ja ne säilyvät pussiin pakattuina hyvin huoneenlämmössä. Voit myös pakastaa leivät.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt