Maku

Luciapullat (Lussekatter)

1 h 45 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 10 min
KA
3.6
3
Julkaistu: 11.5.2010


Reseptin ainekset (40 kpl)

Taikina

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 gsahramia
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 17 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1kananmuna

Koristeluun

  • 1 dlrusinoita
Tulosta

Luciapullat leivotaan näin:

  1. Sulata rasva mikroaaltouunissa, lisää sahrami ja maito joukkoon. Kuumenna tarvittaessa lisää, niin että neste on kädenlämpöistä (noin 37 °C).
  2. Murenna hiiva joukkoon. Lisää myös sokeri, suola ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikinaa leivinliinan alla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaisen kokoinen.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja nujerra hyvin. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 20 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Kohota luciapullia pellillä liinan alla.
  5. Voitele luciapullat munalla ja koristele rusinoilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.

Vinkki!

Liota rusinoita hetki vedessä. Tällöin rusinat eivät pala niin helposti uunissa.

3 kommenttia