Luciapullat (lussekatter)

1 h 45 min
4.1
1

Luciapullat (lussekatter)

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Taikina

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 gsahramia
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 17 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1 dlrusinoita

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Sulata rasva mikroaaltouunissa, lisää sahrami ja maito joukkoon. Kuumenna tarvittaessa lisää, niin että neste on kädenlämpöistä (noin 37 °C).

Murenna hiiva joukkoon. Lisää myös sokeri, suola ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Kohota taikinaa leivinliinan alla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaisen kokoinen.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja nujerra hyvin. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 20 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Kohota luciapullia pellillä liinan alla.

Voitele luciapullat munalla ja koristele rusinoilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.

●Liota rusinoita hetki vedessä. Tällöin rusinat eivät pala niin helposti uunissa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä