Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Säästä käsivoimia

Vaivaton joululeipä maistuu kuminalta, pomeranssilta ja fenkolilta – kohotusajan odotus palkitaan!

5 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 5 h 10 min

Vaivaamatta paras! Pyöräytä mausteinen leipätaikina ilman vaivaamista. Varioi taikinaa vaihtamalla mausteita. Kokeile esimerkiksi erilaisia kuivattuja yrttejä tai lisää ripaus piparkakkumaustetta. Tee kerralla tuplasatsi leipää, leikkaa viipaleiksi ja pakasta. Napostelun mahdollisuus on vain sulatuksen päässä!

24.9.2024

Leivo helppo joulu-limppu ja tee siitä maailman parhaita herkkuleipiä. Illan tullen keittiössä käy kuhina. Nauti ensin sellaisenaan voin kera ja tee lopusta leivästä joulun parhaita naposteluleipiä – linkit resepteihin löydät alta!

Reseptin ainekset
10 sämpylää tai 1 limppu/vuokaleipä tai 2 patonkia
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
kuminansiemeniä
½ tl
pomeranssinkuorta
½ tl
fenkolinsiemeniä
½ tl
kuivattua rosmariinia
4 dl
vettä
1 ps
kuivahiivaa
Lisäksi
muotoiluun
vehnäjauhoja
(unikonsiemeniä pinnalle)
(2 rkl siirappia ja 1 rkl vettä vuokaleivän voiteluun)

Vaivaton joululeipä – katso ohje:

  1. Yhdistä kulhossa jauhot, hiutaleet, suola, sokeri ja mausteet. Sekoita toisessa kulhossa lämmin vesi (42 astetta) ja kuivahiiva.
  2. Sekoita kuivat aineet nesteeseen parissa erässä, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 4 tuntia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kääntele reunat keskelle muutaman kerran. Muotoile taikina jauhojen ja leipurinlastan tai nuolijan avulla valitsemaasi muotoon. Ripottele pinnalle halutessasi unikonsiemeniä.
  4. Siirrä leivät leivinpaperille, patonkipellille tai jauhotettuun vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  5. Säädä uuni 220-asteeseen ja laita uunipelti tai pizzakivi uuniin lämpenemään.
  6. Siirrä leipä varovasti leivinpaperin avulla pellille tai pizzakivelle. Paista isoja leipiä 30–40 minuuttia, patonkeja noin 30 minuuttia ja sämpylöitä noin 15 minuuttia. Paista vuokaleipää ensin 20 minuuttia. Sivele pinta siirappi-vesiseoksella. Jatka paistamista 10 minuuttia ja sivele uudelleen seoksella. Paista vielä 5–10 minuuttia.
  7. Testaa leivän kypsyys: kypsä leipä kumisee, kun sen pohjaa koputtaa. Jäähdytä leipiä ritilällä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.

Tee vaivattomasta joululeivästä parhaita naposteluleipiä – nappaa alta reseptit!

Kaikkien aikojen sillileipä – katso ohje!

Jos tykkäät sillistä, ihastut iäksi näihin leipäsiin.

Juustokreemi-pikkelikasvisleivät – katso ohje!

Sipaise leiville pehmeää vuohenjuusto-kreemiä ja kasaa päälle etikan puraisemia kasviksia.

Kalkkuna-kurpitsachutneyleivät – katso ohje!

Kalkkunaleivät puutarjottimella, lisukkeena kurpitsachutney.
Tarjoa marinoitu kalkkunanrinta leivän päältä mausteisen kurpitsachutneyn kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt