Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kyllä, kiitos!

Kaikkien aikojen sillileipä – paistetut sillifileet, paahdettu leipä, omenaa, mätiä ja päälle raikas munakastike, avot!

25 min

Smörrebrödin innoittama lämmin sillivoileipä on ruokaisa huikopala. Jos tykkäät sillistä, ihastut iäksi näihin leipäsiin.

24.9.2024

Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (160 g)
kevytsuolattua sillifileetä
1
muna
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
korppujauhoja
1 tl
currya
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
4
siivua leipää
1
omena
½
sitruuna
1 dl
mätiä
Munakastike
2
keitettyä munaa
1 tlk (150 g)
ranskankermaa
½ rku
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vahvaa sinappia
¼ tl
suolaa

Kaikkien aikojen sillileipä – ohje:

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna kastikkeen maustua sillien paistamisen ajan jääkaapissa.
  2. Puolita sillit. Riko muna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita kolmannelle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Pyörittele sillifileet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  3. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista sillifileet miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 4 minuuttia per puoli.
  4. Paahda leivät. Viipaloi omena ja sitruuna. Levitä kastiketta leiville ja laita päälle paistetut sillifileet. Viimeistele omena- ja sitruunasiivuilla sekä mädillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt