


Kyllä, kiitos!
Kaikkien aikojen sillileipä – paistetut sillifileet, paahdettu leipä, omenaa, mätiä ja päälle raikas munakastike, avot!
25 min
Smörrebrödin innoittama lämmin sillivoileipä on ruokaisa huikopala. Jos tykkäät sillistä, ihastut iäksi näihin leipäsiin.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (160 g)
kevytsuolattua sillifileetä
1
muna
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
korppujauhoja
1 tl
currya
¼ tl
jauhettua valkopippuria
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
4
siivua leipää
1
omena
½
sitruuna
1 dl
mätiä
Munakastike
2
keitettyä munaa
1 tlk (150 g)
ranskankermaa
½ rku
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vahvaa sinappia
¼ tl
suolaa
Kaikkien aikojen sillileipä – ohje:
- Tee kastike. Kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna kastikkeen maustua sillien paistamisen ajan jääkaapissa.
- Puolita sillit. Riko muna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita kolmannelle lautaselle korppujauhot ja mausteet. Pyörittele sillifileet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista sillifileet miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 4 minuuttia per puoli.
- Paahda leivät. Viipaloi omena ja sitruuna. Levitä kastiketta leiville ja laita päälle paistetut sillifileet. Viimeistele omena- ja sitruunasiivuilla sekä mädillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat