


Mmm, mikä makukombo!
Kalkkuna-kurpitsachutneyleivät – kalkkuna marinoidaan aasialaisittain ja kurpitsachutneyssa maistuu joulu
2 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 40 min
Tarjoa marinoitu kalkkunanrinta leivän päältä mausteisen kurpitsachutneyn kera.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 (noin 1 kg)
kalkkunan rintafilee
2 rkl
oliiviöljyä
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
1
chili
1
lime
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
hunajaa
2 tl
seesamiöljyä
Lisäksi
leipää
kurpitsachutneyta (Katso resepti alta!)
korianteria tai lehtipersiljaa
Kalkkuna-kurpitsachutneyleivät – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Laita liha uunivuokaan, sivele pintaan öljyä ja peitä foliolla. Paina paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- Paista 180-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia, kunnes sisälämpö on 74 astetta. Anna vetäytyä hetki. Leikkaa liha suupaloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Purista limen mehu kulhoon. Vispaa sekaan öljy. Mausta soijalla, hunajalla ja seesamiöljyllä. Lisää valkosipuli, chili ja lihat. Marinoi jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Tarjoa kalkkuna leivän päältä kurpitsa-chutneyn kera. Viimeistele yrteillä. Saat kalkkuna- ja juustokreemileivistä gluteenittomat, kun käytät gluteenitonta leipää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat