Kotivinkki

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen

3 h 50 min
{
Aktiivinen50 min
Passiivinen3 h
Paras lanttulaatikko on nimensä veroinen, kun annat sen hautua uunissa pitkään. Lantut nimittäin makeutuvat kypsyessään. Tee laatikko noin kahden litran vuokaan.
KA
3.52
1
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (4–6 annosta)

Paras lanttulaatikko

  • 1 ½ kglanttuja
  • noin 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • maustepippuria
  • 1 dlkorppujauhoja
  • ½ dltummaa siirappia
  • 2 dltäysmaitoa
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja ja voinokareita lanttulaatikon päälle
Tulosta

Paras lanttulaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttukuutiot kypsiksi suolatussa vedessä, noin 30 minuuttia. Soseuta lantut keitinliemessään.
  2. Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon.
  3. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista lanttulaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

MITÄ PIDIT?
3.52