3,6(52)
Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kasvis
3 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 3 h
Paras lanttulaatikko on nimensä veroinen, kun annat sen hautua uunissa pitkään. Lantut nimittäin makeutuvat kypsyessään. Tee laatikko noin kahden litran vuokaan.
31.10.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Paras lanttulaatikko
1 ½ kglanttuja
noin 5 dlvettä
1 tlsuolaa
50 gvoita
maustepippuria
1 dlkorppujauhoja
½ dltummaa siirappia
2 dltäysmaitoa
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja ja voinokareita lanttulaatikon päälle

Paras lanttulaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttukuutiot kypsiksi suolatussa vedessä, noin 30 minuuttia. Soseuta lantut keitinliemessään.
  2. Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon.
  3. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista lanttulaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon ohje!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo