Kotivinkki

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen

3 h 50 min
KA
3.87
1

Paras lanttulaatikko on nimensä veroinen, kun annat sen hautua uunissa pitkään. Lantut nimittäin makeutuvat kypsyessään. Tee laatikko noin kahden litran vuokaan.
Tulosta
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4–6 annosta)

Paras lanttulaatikko

  • 1 ½ kglanttuja
  • noin 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • maustepippuria
  • 1 dlkorppujauhoja
  • ½ dltummaa siirappia
  • 2 dltäysmaitoa
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja ja voinokareita lanttulaatikon päälle

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN3 h

Paras lanttulaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttukuutiot kypsiksi suolatussa vedessä, noin 30 minuuttia. Soseuta lantut keitinliemessään.
  2. Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon.
  3. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista lanttulaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

MITÄ PIDIT?
3.87