


Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
3 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 3 h 0 min
Paras lanttulaatikko on nimensä veroinen, kun annat sen hautua uunissa pitkään. Lantut nimittäin makeutuvat kypsyessään. Tee laatikko noin kahden litran vuokaan.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Paras lanttulaatikko
1 ½ kg
lanttuja
noin 5 dl
vettä
1 tl
suolaa
50 g
voita
maustepippuria
1 dl
korppujauhoja
½ dl
tummaa siirappia
2 dl
täysmaitoa
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja ja voinokareita lanttulaatikon päälle
Paras lanttulaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttukuutiot kypsiksi suolatussa vedessä, noin 30 minuuttia. Soseuta lantut keitinliemessään.
- Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon.
- Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista lanttulaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat