Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
3 h 50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
3 h Paras lanttulaatikko on nimensä veroinen, kun annat sen hautua uunissa pitkään. Lantut nimittäin makeutuvat kypsyessään. Tee laatikko noin kahden litran vuokaan.
KA
3.6
Kuvat
Julkaistu 31.10.2018

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Paras lanttulaatikko
- 1 ½ kglanttuja
- noin 5 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 50 gvoita
- maustepippuria
- 1 dlkorppujauhoja
- ½ dltummaa siirappia
- 2 dltäysmaitoa
- voita vuoan voiteluun
- korppujauhoja ja voinokareita lanttulaatikon päälle
Paras lanttulaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttukuutiot kypsiksi suolatussa vedessä, noin 30 minuuttia. Soseuta lantut keitinliemessään.
- Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon.
- Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista lanttulaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja
Maku

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Bataattilaatikko
Maku