Kotivinkki

Se paras lanttulaatikko

3 h 50 min
3.6
0

Se paras lanttulaatikko

Lanttulaatikko on maukkaampi, kun annat sen hautua uunissa pitkään. Lantut nimittäin makeutuvat kypsyessään. Tee laatikko noin kahden litran vuokaan.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 ½ kglanttuja
  • noin 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • maustepippuria
  • 1 dlkorppujauhoja
  • ½ dltummaa siirappia
  • 2 dltäysmaitoa
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja ja voinokareita lanttulaatikon päälle

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN3 h

Paras lanttulaatikko valmistuu näin:

1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä lanttukuutiot kypsiksi suolatussa vedessä, noin 30 minuuttia. Soseuta lantut keitinliemessään.

2. Sekoita loput ainekset lanttusoseen joukkoon.

3. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista lanttulaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä