Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti

2 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 40 min
Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko, joka valmistetaan soseutetuista lantuista, kermasta, kananmunista ja siirapista. Aaltoileva kuviointi tekee pinnasta kauniin. Suosittelemme!
KA
3.65
1
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (6 annosta)

Lanttulaatikko

  • 1000 glanttua
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2munaa
  • ½ dlsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlvalkopippuria
  • ¼ tlneilikkaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 rklvoita
Tulosta

Lanttulaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi lantut. Keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta lanttupalat.
  2. Lisää lanttusoseeseen kerma, munat, siirappi, mausteet ja kolmasosa korppujauheesta.
  3. Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja kuvioi laatikoiden pinnat ruokalusikan kärjellä aaltomaisesti.
  4. Ripottele lanttulaatikon päälle loput korppujauheet sekä voinokareet.
  5. Paista lanttulaatikkoa 200 asteessa noin tunnin ajan.
  6. Tarjoa lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.
MITÄ PIDIT?
3.65