Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
2 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 40 minLanttulaatikko on joulupöydän klassikko, joka valmistetaan soseutetuista lantuista, kermasta, kananmunista ja siirapista. Aaltoileva kuviointi tekee pinnasta kauniin. Suosittelemme!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 12.11.2018

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Reseptin ainekset (6 annosta)
Lanttulaatikko
- 1 kglanttua
- 2 dlkuohukermaa
- 2munaa
- ½ dlsiirappia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlvalkopippuria
- ¼ tlneilikkaa
- 1 dlkorppujauhoja
- 2 rklvoita
Lanttulaatikko – ohje:
- Kuori ja kuutioi lantut. Keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta lanttupalat.
- Lisää lanttusoseeseen kerma, munat, siirappi, mausteet ja kolmasosa korppujauheesta.
- Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja kuvioi laatikoiden pinnat ruokalusikan kärjellä aaltomaisesti.
- Ripottele lanttulaatikon päälle loput korppujauheet sekä voinokareet.
- Paista lanttulaatikkoa 200 asteessa noin tunnin ajan.
- Tarjoa lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

Juurisellerilaatikko
Maku

Palsternakkalaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Imelletty perunalaatikko
Maku

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Porkkanalaatikko
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku