


Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min
Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko, joka valmistetaan soseutetuista lantuista, kermasta, kananmunista ja siirapista. Aaltoileva kuviointi tekee pinnasta kauniin. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
6 annosta
Lanttulaatikko
1 kg
lanttua
2 dl
kuohukermaa
2
munaa
½ dl
siirappia
1 tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
¼ tl
neilikkaa
1 dl
korppujauhoja
2 rkl
voita
Lanttulaatikko – ohje:
- Kuori ja kuutioi lantut. Keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta lanttupalat.
- Lisää lanttusoseeseen kerma, munat, siirappi, mausteet ja kolmasosa korppujauheesta.
- Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja kuvioi laatikoiden pinnat ruokalusikan kärjellä aaltomaisesti.
- Ripottele lanttulaatikon päälle loput korppujauheet sekä voinokareet.
- Paista lanttulaatikkoa 200 asteessa noin tunnin ajan.
- Tarjoa lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat