Pehmeä lanttulaatikko

2 h 10 min
3.8
0

Pehmeä lanttulaatikko

Perinteisen pehmeä lanttulaatikko valmistetaan soseutetuista lantuista, kermasta, kananmunista ja siirapista. Aaltoileva kuviointi tekee pinnasta kauniin. Suosittelemme!
Teksti Tarja Tiimo
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 glanttua
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 rklvoita

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Perinteinen lanttulaatikko joulupöytään valmistuu näin:

Kuori ja kuutioi lantut. Keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta lanttupalat.

Lisää lanttusoseeseen kerma, munat, siirappi, mausteet ja kolmasosa korppujauheesta.

Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja kuvioi laatikoiden pinnat ruokalusikan kärjellä aaltomaisesti.

Ripottele päälle loput korppujauheet sekä voinokareet.

Paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Tarjoa lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä