Maku

Mascarponea ja tujaus kermalikööriä! Taatelijäätelö on talvikauden muikein jälkiruoka, jonka voit tehdä hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan h-hetkeä

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Taatelijäätelö maistuu mainiolta sellaisenaan tai vohveleiden ja lettujen kanssa. Kermalikööri ja taatelit ovat lyömätön makupari joulukauden parhaassa jälkiruoassa, joka odottaa herkkuhetkeä valmiina pakastimessa.
GL
MU
4
0
Julkaistu: 22.11.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 400 gkivettömiä taateleita
  • ½ dl vettä
  • 2 dltomusokeria
  • 500 gmascarponejuustoa
  • ½ dlkermalikööriä
  • 2 dlvispikermaa
Tulosta

Taatelijäätelö – ohje:

  1. Ota 10 taatelia sivuun ja kumoa loput kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hetki ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
  2. Viipaloi erikseen ottamasi taatelit.
  3. Siivilöi taatelisoseen joukkoon tomusokeri ja lisää mascarpone ja likööri. Sekoita.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele jäätelömassan joukkoon. Kumoa seos vuokaan, tasoita pinta ja koristele taateliviipaleilla. Nosta vuoka pakastimeen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen kuin pyörität massasta palloja tai lusikoit sen jälkiruokakulhoihin.
Kommentoi »