


Mascarponea ja tujaus kermalikööriä! Taatelijäätelö on talvikauden muikein jälkiruoka, jonka voit tehdä hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan h-hetkeä
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Taatelijäätelö maistuu mainiolta sellaisenaan tai vohveleiden ja lettujen kanssa. Kermalikööri ja taatelit ovat lyömätön makupari joulukauden parhaassa jälkiruoassa, joka odottaa herkkuhetkeä valmiina pakastimessa.
Reseptin ainekset
6 annosta
400 g
kivettömiä taateleita
½ dl
vettä
2 dl
tomusokeria
500 g
mascarponejuustoa
½ dl
kermalikööriä
2 dl
vispikermaa
Taatelijäätelö – ohje:
- Ota 10 taatelia sivuun ja kumoa loput kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hetki ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
- Viipaloi erikseen ottamasi taatelit.
- Siivilöi taatelisoseen joukkoon tomusokeri ja lisää mascarpone ja likööri. Sekoita.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele jäätelömassan joukkoon. Kumoa seos vuokaan, tasoita pinta ja koristele taateliviipaleilla. Nosta vuoka pakastimeen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen kuin pyörität massasta palloja tai lusikoit sen jälkiruokakulhoihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat