Maku

Imelletty perunalaatikko

7 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
7 h
Imelletty perunalaatikko valmistetaan jauhoisista perunoista, jotka imellytetään lieden kulmalla makoisiksi. Perinteiseen tapaan tehty imelletty perunalaatikko on täydellinen lisäke joulupöytään ja suosikki vuodesta toiseen!
MU
KA
3.5
14
Julkaistu 14.11.2017


Reseptin ainekset (10 annosta)

Imelletty perunalaatikko

  • 2 kgperunaa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 7 dltäysmaitoa
  • 25 gvoita
  • 2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 3 rklvoita
Tulosta

Imelletty perunalaatikko – ohje:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi.
  2. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne. Sekoita perunasoseeseen 1 ruokalusikallinen jauhoja, anna imeltyä lämpimässä (noin 55–65 asteessa) vähintään 1 tunti.
  3. Sekoita joukkoon loput jauhot. Anna imeltyä edelleen 3–4 tuntia. 
  4. Lisää kiehautettu maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada ainekset suureen uunivuokaan.
  5. Paista imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
  6. Tarjoa imelletty perunalaatikko joulupöydässä.
14 kommenttia