Imelletty perunalaatikko
7 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
7 h Imelletty perunalaatikko valmistetaan jauhoisista perunoista, jotka imellytetään lieden kulmalla makoisiksi. Perinteiseen tapaan tehty imelletty perunalaatikko on täydellinen lisäke joulupöytään ja suosikki vuodesta toiseen!
MU
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 14.11.2017

Imelletty perunalaatikko
Reseptin ainekset (10 annosta)
Imelletty perunalaatikko
- 2 kgperunaa
- 4 rklvehnäjauhoja
- 7 dltäysmaitoa
- 25 gvoita
- 2 tlsuolaa
Pinnalle
- 3 rklvoita
Imelletty perunalaatikko – ohje:
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi.
- Kuori kuumat perunat ja soseuta ne. Sekoita perunasoseeseen 1 ruokalusikallinen jauhoja, anna imeltyä lämpimässä (noin 55–65 asteessa) vähintään 1 tunti.
- Sekoita joukkoon loput jauhot. Anna imeltyä edelleen 3–4 tuntia.
- Lisää kiehautettu maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada ainekset suureen uunivuokaan.
- Paista imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
- Tarjoa imelletty perunalaatikko joulupöydässä.

Vanhanajan imelletty perunalaatikko
Maku

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Porkkanalaatikko
Maku

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
Maku

Bataattilaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Ruokaklassikon vegaaninen versio: tässä tulee mehevä härkismureke!
Meillä kotona

Tässä on joulupöydän uusi suosikki (ja yllättäjä)! Juuriselleri muhii makeaksi taikinakuoressa
Maku