Maku

Imelletty perunalaatikko

7 h 25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen7 h
Imelletty perunalaatikko valmistetaan jauhoisista perunoista, jotka imellytetään lieden kulmalla makoisiksi. Perinteiseen tapaan tehty imelletty perunalaatikko on täydellinen lisäke joulupöytään ja suosikki vuodesta toiseen!
MU
3.5
12
Kuvat Sami Repo


Ainekset (10 annosta)

Imelletty perunalaatikko

  • 2000 gperunaa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 7 dltäysmaitoa
  • 25 gvoita
  • 2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 3 rklvoita
Tulosta

Imelletty perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi.
  2. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne. Sekoita perunasoseeseen 1 ruokalusikallinen jauhoja, anna imeltyä lämpimässä (noin 50 asteessa) vähintään 1 tunti.
  3. Sekoita joukkoon loput jauhot. Anna imeltyä edelleen 3–4 tuntia. 
  4. Lisää kiehautettu maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada ainekset suureen uunivuokaan.
  5. Paista imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
  6. Tarjoa imelletty perunalaatikko joulupöydässä.
MITÄ PIDIT?
3.5