Maku

Imelletty perunalaatikko

7 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
7 h
Imelletty perunalaatikko valmistetaan jauhoisista perunoista, jotka imellytetään lieden kulmalla makoisiksi. Perinteiseen tapaan tehty imelletty perunalaatikko on täydellinen lisäke joulupöytään ja suosikki vuodesta toiseen!
MU
3.5
14
Julkaistu: 14.11.2017


Ainekset (10 annosta)

Imelletty perunalaatikko

  • 2000 gperunaa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 7 dltäysmaitoa
  • 25 gvoita
  • 2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 3 rklvoita
Tulosta

Imelletty perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi.
  2. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne. Sekoita perunasoseeseen 1 ruokalusikallinen jauhoja, anna imeltyä lämpimässä (noin 55–65 asteessa) vähintään 1 tunti.
  3. Sekoita joukkoon loput jauhot. Anna imeltyä edelleen 3–4 tuntia. 
  4. Lisää kiehautettu maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada ainekset suureen uunivuokaan.
  5. Paista imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
  6. Tarjoa imelletty perunalaatikko joulupöydässä.
14 kommenttia