Maku

Perinteinen imelletty perunalaatikko

7 h 25 min
4
7

Perinteinen imelletty perunalaatikko

MU
7
4
Perinteinen imelletty perunalaatikko valmistetaan jauhoisista perunoista, jotka imellytetään lieden kulmalla makoisiksi. Imelletty perunalaatikko on täydellinen lisäke joulupöytään!
Teksti Elisa Johansson, Mika Rampa
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2000 gperunaa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 7 dltäysmaitoa
  • 25 gvoita
  • 2 tlsuolaa

Pinnalle

  • 3 rklvoita

Tee näin

7 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN7 h

Perinteinen imelletty perunalaatikko valmistuu näin:

Keitä perunat kuorineen kypsiksi.

Kuori kuumat perunat ja soseuta ne. Sekoita perunasoseeseen 1 ruokalusikallinen jauhoja, anna imeltyä lämpimässä (noin 50 asteessa) vähintään 1 tunti.

Sekoita joukkoon loput jauhot. Anna imeltyä edelleen 3–4 tuntia. 

Lisää kiehautettu maito, voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada ainekset suureen uunivuokaan.

Paista imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Tarjoa imelletty perunalaatikko joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä