1. Kukkakaali maistuu salaatissa niin raakana kuin paahdettunakin
Värikäs kukkakaalisalaatti yhdistää rouskuvat, eriväriset kukkakaalit piparjuurella maustettuun jogurttikastikkeeseen. Kuulostaa herkulliselta, vai mitä? Kokeile myös paahtaa kukkakaaleja, näin niiden maku saa syvyyttä. Paahdettu, Lähi-idän maustein maustettu kukkakaalisalaatti riittää sellaisenaan lounaaksi mutta on myös oiva pari esimerkiksi broilerille.
2. Sujauta uuniin tai pannulle – ja kohta maukas arkiruoka on valmista
Kukkakaali sopii loistavasti meheviin uuniruokiin. Kokeile esimerkiksi juustoista kukkakaali-kanavuokaa, joka yhdistää koukuttavasti kukkakaalin, broilerin ja sinihomejuuston. "On todella hyvää ja nopeaa", lukijamme kiittää reseptiä. Herkullinen jauheliha-kukkakaalivuoka puolestaan tuo mieleen makaronilaatikon, mutta makaroni on korvattu kukkakaalilla. "Niin maukas, että viimeinenkin pisara nuoltiin", lukijamme kiittää.
Ehkä vaivattomin uuniruoka puolestaan on kokonaisena paahdettu kukkakaali, joka tarjoillaan herkullisen chimichurrikastikkeen kera. Myös iki-ihanaan kasvisgratiiniin uppoaa kokonainen kukkakaali ja aimo annos muitakin ihania kesäkasviksia.
"Hurry curry" eli kukkakaalicurry on mahtava kasvisruoka, joka valmistuu kiireessäkin. "Ihanan helppoa ja hyvää!", lukijamme kiittää. Kovin houkutteleva on myös uusi, vegaaninen versio kiinalaisesta klassikosta kung paosta, jossa kukkakaali korvaa broilerin.
3. Grillaa kukkakaalille paahteiset raidat
Kukkakaali on mainio raaka-aine erilaisiin grilliherkkuihin. Simppeli grillattu kukkakaali maistuu ihanalta vihreän dukkahin, pähkinä-mausteseoksen, kanssa. Kokeile myös grillata kukkakaalia ja valkokaalilohkoja ja sivele valkosipulisella mausteöljyllä, nam! Tai pujota kukkakaalia vartaisiin parsakaalin ja valkokaalin kanssa.
Myös kesäinen salaatti valmistuu grillissä. Muun muassa kukkakaaleista ja ilmakuivatusta kinkusta koottu salaatti täyttää vatsan mukavasti. Kurkkaa grillatun kukkakaalisalaatin resepti.
4. Soseuta kukkakaalit samettiseksi keitoksi
Paahda kukkakaalia ja perunaa uunissa, soseuta sopaksi ja lisää vielä joukkoon täyteläistä maapähkinävoita. Ihanan kukkakaali-maapähkinäkeiton reseptin löydät täältä. Klassisempi (mutta aivan yhtä herkullinen) makuyhdistelmä syntyy kukkakaalista ja sulatejuustosta. Katso juustoisen kukkakaalikeiton resepti.
5. Kukkakaali sopii myös herkkuihin
Rouskis! Kukkakaalisiivet koukuttavat rapeudellaan. Viimeistele herkku tahmealla glaseerauskastikkeella, ja täydellinen perjantai-illan naposteltava on valmis. Kokeile myös toista himoherkkua: nachopeltiä, jossa maistuvatkin maissilastujen sijaan kukkakaalisiivut! Kurkkaa kukkakaalinachopellin resepti.