Maku

Kukkakaalicurry

30 min
GL
MU
4.22
3

"Hurry curry" -kukkakaalicurry on kasvisruoka, joka valmistuu kätevästi kiireessäkin. Maukas curry saa pehmeyttä kookoksesta ja väriä pinaatista sekä korianterista.
Tulosta
Teksti Niina Hietalahti, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplkukkakaalia (n. 800 grammainen)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 rklcurrya (jauhetta)
  • 5 dltomaattimurskaa
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 100 gtuoretta pinaattia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.

Silppua kuoritut valkosipulinkynnet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi.

Lorauta öljyä pataan tai syvään paistinpannuun ja kuullota sipulit. Lisää curry.

Kumoa joukkoon kukkakaalit ja sekoita. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jogurtti.

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Lisää pinaatti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Viimeistele korianterilla.

Tarjoa kukkakaalicurry keitetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.22