


Kukkakaalicurry – maukas intialainen curry on lautasilla puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
"Hurry curry" -kukkakaalicurry on kasvisruoka, joka valmistuu kätevästi kiireessäkin. Maukas curry saa pehmeyttä kookoksesta ja väriä pinaatista sekä korianterista.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
kukkakaali (n. 800 g)
1 rkl
rypsiöljyä
1½ rkl
currya (jauhetta)
5 dl
tomaattimurskaa
4 dl
kookosmaitoa
2 dl
turkkilaista jogurttia
100 g
tuoretta pinaattia
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
Kukkakaalicurry – ohje:
- Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
- Silppua kuoritut valkosipulinkynnet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi.
- Lorauta öljyä pataan tai syvään paistinpannuun ja kuullota sipulit. Lisää curry.
- Kumoa joukkoon kukkakaalit ja sekoita. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jogurtti.
- Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää pinaatti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
- Viimeistele korianterilla.
- Tarjoa kukkakaalicurry esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat