


Grillattu kukkakaali – loistava kesäinen lisuke saa pähkinäisen säväyksen egyptiläisestä dukkahista
20 min
Grillattu kukkakaali kypsyy lähes käden käänteessä. Grillaaminen tuo kukkakaalin maun upeasti esiin. Ripottele paahdettujen kukintojen päälle itse surautettua vihreää dukkahia, herkullista egyptiläistyylistä pähkinä-mausteseosta.
Reseptin ainekset
8 annosta
1
kukkakaali
3 rkl
oliiviöljyä
Vihreä dukkah
1 dl
suolaamattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl
kuorittuja manteleita
½ dl
seesaminsiemeniä
1 tl
korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
Grillattu kukkakaali valmistuu näin:
- Valmista ensin dukkah. Mittaa pistaasit, mantelit ja seesaminsiemenet kuivalle pannulle ja paahda kauniin ruskeiksi, varo etteivät ne pala. Lisää kuivamausteet ja kuumenna vielä minuutti sekoittaen.
- Kaada seos monitoimikoneen kulhoon ja hienonna murumaiseksi. Jäähdytä.
- Huuhtele kukkakaali ja revi kukinnot irti. Leikkaa kukinnot keskeltä kahteen osaan niin että kukan muoto säilyy.
- Sivele kukkakaalit öljyllä. Grillaa parilalla rapean kypsiksi välillä käännellen. Nosta kukkakaalit vadille ja ripottele päälle dukkahia.
Vinkki!
Vihreä dukkah toimii loistavasti erilaisten kasvisten ja leipäpalojen dippailuun. Ripottele mausteseosta myös salaatin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat