Maku

Värikäs kukkakaalisalaatti

2 h 25 min
4
0

Värikäs kukkakaalisalaatti

GL
MU
0
4
Erivärisistä kukkakaalinnupuista teet kevään kauneimman salaatin! Piparjuuritahnalla maustettu jogurttikastike on raikas pari rouskuville kaaleille.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 600 gkukkakaalia
  • 600 gkukkakaalia (liilaa)
  • 600 gkukkakaalia (vihreää, eli romaneskua)
  • 1 kplomenaa (hapan lajike)
  • 2 kplkevätsipulia (varsineen)
  • 1/2 dlpinjansiemeniä (paahdettuna)

Kastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
  • 1 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1-2 rklpiparjuuritahnaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 5 kplretiisejä
  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista värikäs kukkakaalisalaatti näin:

Huuhdo kukkakaalit. Leikkaa kukkanuput pieniksi suupaloiksi.

Kuori ja kuutioi omena. Huuhdo ja hienonna kevätsipulit.

Yhdistä kasvikset ja pinjansiemenet kulhossa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele kastike kasvisten joukkoon. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon.

Anna salaatin maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Koristele kukkakaalisalaatti ohuilla retiisiviipaleilla ja tillinoksilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä