


Grillattu kukkakaalisalaatti – paahdetusta kukkakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta koottu salaatti toivottaa nälälle maistuvat heipat
30 min
Kukkakaalinnuput saavat grillissä ihanan paahteisen maun. Lisää ruokaisuutta salaattiin saat ilmakuivatusta kinkusta ja raikkautta makeista tomaateista.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kukkakaalia
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
siemensekoitusta
100 g
ilmakuivattua kinkkua
150 g
kirsikkatomaatteja
50 g
parmesaania lastuina
1 rku
roomansalaattia
Kastike
1 dl
rypsiöljyä
3 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
basilikaa silputtuna
Grillattu kukkakaalisalaatti valmistuu näin:
- Irrota kukkakaali kukinnoiksi, puolita isoimmat kukinnot. Pane kukinnot kulhoon ja kääntele palat öljyssä.
- Paahda siemeniä kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne saavat vähän väriä.
- Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit. Leikkaa parmesaani lastuiksi. Revi salaatinlehdet.
- Mittaa kastikkeen öljy ja etikkaa kulhoon. Raasta sekaan inkivääri ja valkosipuli. Mausta sinapilla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja basilikalla.
- Grillaa kukkakaalin kukintoja kohtalaisessa grillin lämmössä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Paahda kinkkuviipaleita hetki grillissä.
- Kokoa salaatti laakealle vadille tai isolle leikkuulaudalle. Levitä pohjalle salaatti ja kukkakaali. Lisää kinkku, tomaatit, parmesaanilastut ja siemenet. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat