0(0)
Grillattu kukkakaalisalaatti – paahdetusta kukkakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta koottu salaatti toivottaa nälälle maistuvat heipat
Gluteeniton
Munaton
30 min
Kukkakaalinnuput saavat grillissä ihanan paahteisen maun. Lisää ruokaisuutta salaattiin saat ilmakuivatusta kinkusta ja raikkautta makeista tomaateista.
22.7.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgkukkakaalia
1 rkloliiviöljyä
1 dlsiemensekoitusta
100 gilmakuivattua kinkkua
150 gkirsikkatomaatteja
50 gparmesaania lastuina
1 rkuroomansalaattia
Kastike
1 dlrypsiöljyä
3 rklvalkoviinietikkaa
2 tlinkivääriä raastettuna
1valkosipulinkynsi
2 tldijoninsinappia
1 tlhunajaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
3 rklbasilikaa silputtuna

Grillattu kukkakaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Irrota kukkakaali kukinnoiksi, puolita isoimmat kukinnot. Pane kukinnot kulhoon ja kääntele palat öljyssä.
  2. Paahda siemeniä kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne saavat vähän väriä.
  3. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit. Leikkaa parmesaani lastuiksi. Revi salaatinlehdet.
  4. Mittaa kastikkeen öljy ja etikkaa kulhoon. Raasta sekaan inkivääri ja valkosipuli. Mausta sinapilla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  5. Grillaa kukkakaalin kukintoja kohtalaisessa grillin lämmössä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Paahda kinkkuviipaleita hetki grillissä.
  6. Kokoa salaatti laakealle vadille tai isolle leikkuulaudalle. Levitä pohjalle salaatti ja kukkakaali. Lisää kinkku, tomaatit, parmesaanilastut ja siemenet. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo