Maku

Grillattu kukkakaalisalaatti – paahdetusta kukkakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta koottu salaatti toivottaa nälälle maistuvat heipat

30 min
GL
MU
0
0

Kukkakaalinnuput saavat grillissä ihanan paahteisen maun. Lisää ruokaisuutta salaattiin saat ilmakuivatusta kinkusta ja raikkautta makeista tomaateista.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgkukkakaalia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 dlsiemensekoitusta
  • 100 gilmakuivattua kinkkua
  • 150 gkirsikkatomaatteja
  • 50 gparmesaania lastuina
  • 1 rkuroomansalaattia

Kastike

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tlinkivääriä raastettuna
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 tldijoninsinappia
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 3 rklbasilikaa silputtuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Grillattu kukkakaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Irrota kukkakaali kukinnoiksi, puolita isoimmat kukinnot. Pane kukinnot kulhoon ja kääntele palat öljyssä.
  2. Paahda siemeniä kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne saavat vähän väriä.
  3. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit. Leikkaa parmesaani lastuiksi. Revi salaatinlehdet.
  4. Mittaa kastikkeen öljy ja etikkaa kulhoon. Raasta sekaan inkivääri ja valkosipuli. Mausta sinapilla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  5. Grillaa kukkakaalin kukintoja kohtalaisessa grillin lämmössä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Paahda kinkkuviipaleita hetki grillissä.
  6. Kokoa salaatti laakealle vadille tai isolle leikkuulaudalle. Levitä pohjalle salaatti ja kukkakaali. Lisää kinkku, tomaatit, parmesaanilastut ja siemenet. Tarjoa kastike erikseen.
MITÄ PIDIT?
0