Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu kukkakaalisalaatti – paahdetusta kukkakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta koottu salaatti toivottaa nälälle maistuvat heipat

30 min

Kukkakaalinnuput saavat grillissä ihanan paahteisen maun. Lisää ruokaisuutta salaattiin saat ilmakuivatusta kinkusta ja raikkautta makeista tomaateista.

22.7.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kukkakaalia
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
siemensekoitusta
100 g
ilmakuivattua kinkkua
150 g
kirsikkatomaatteja
50 g
parmesaania lastuina
1 rku
roomansalaattia
Kastike
1 dl
rypsiöljyä
3 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
basilikaa silputtuna

Grillattu kukkakaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Irrota kukkakaali kukinnoiksi, puolita isoimmat kukinnot. Pane kukinnot kulhoon ja kääntele palat öljyssä.
  2. Paahda siemeniä kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne saavat vähän väriä.
  3. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit. Leikkaa parmesaani lastuiksi. Revi salaatinlehdet.
  4. Mittaa kastikkeen öljy ja etikkaa kulhoon. Raasta sekaan inkivääri ja valkosipuli. Mausta sinapilla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  5. Grillaa kukkakaalin kukintoja kohtalaisessa grillin lämmössä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Paahda kinkkuviipaleita hetki grillissä.
  6. Kokoa salaatti laakealle vadille tai isolle leikkuulaudalle. Levitä pohjalle salaatti ja kukkakaali. Lisää kinkku, tomaatit, parmesaanilastut ja siemenet. Tarjoa kastike erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt