Maku

Kolmen kaalin vartaat – grillattujen kasvisruokien kunkku

1 h
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Nuoret, mehevät kaalit sopivat hyvin grilliin. Kolmen kaalin vartaisiin pujotetaan kukkakaalia, parsakaalia ja varhaiskeräkaalia. Chiliöljy viimeistelee vartaat maukkaiksi.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (6 annosta)

  • 1/2kukkakaalia
  • 1/2parsakaalia
  • 1/2varhaiskeräkaalia

Chiliöljy

  • 1–2 chilipalkoa (hienonnettuina)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele kaalit tarvittaessa ja paloittele vartaisiin sopiviksi paloiksi.

Sekoita chiliöljyn aineet keskenään. Upota kaalit noin 30 minuutiksi mausteöljyyn.

Valuta ja pujottele vartaisiin.

Grillaa miedolla tai keskilämmöllä ahkerasti käännellen.

Voit voidella kaaleja mausteöljyllä myös grillauksen aikana.

MITÄ PIDIT?
0