Kukkakaalisiivet – dipattavat suupalat koukuttavat rapeudellaan
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minKukkakaalisiivet saavat ylleen kunnon kuorrutuksen vegaanisesta majoneesista ja uunissa rapeaksi paahtuvista pankojauhoista. Tulinen glaseerauskastike viimeistelee naposteltavien maun.
VE
KA
LA
MA
MU
4.7
Kuvat
Julkaistu 12.3.2020

Kukkakaalisiivet – dipattavat suupalat koukuttavat rapeudellaan
Reseptin ainekset (2-3 annosta)
- 1 (500 g)kukkakaali
- 1 dlvegaanista majoneesia
- 1 dlpankojauhoja
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsavupaprikajauhetta
- ½ tlmustapippuria
Glaseerauskastike
- ½ dlketsuppia
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ rklsoijakastiketta
- 1 tlsriracha-chilikastiketta
- 1 tldijoninsinappia
Kukkakaalisiivet – ohje:
- Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Mittaa kulhoon majoneesi ja sekoita joukkoon kukkakaalit, niin että ne sekoittuvat majoneesiin kauttaaltaan.
- Sekoita pienessä kulhossa pankojauhot, suola, paprikajauhe ja pippuri. Kaada seos kukkakaalien päälle ja sekoita.
- Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
- Mittaa kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon. Ota kukkakaalit uunista ja kaada glaseeraus niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan.
- Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Vinkki!
- Säädä siipien tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä glaseerauksen chilikastiketta.
- Kokoa suolaisista suupaloista illanistujaisten herkullisin napostelubuffet ja tee ruusukaalisiipien seuraksi myös herkulliset ruusukaalisiivet ja veikeät herkkusienisiivet.

Vegaanin kukkakaalipizza – rakkaan herkun aivan uusi muoto sopii kaikille
Maku

Kukkakaali-couscous
Maku

Kukkakaali- mac & cheese
Maku

Siivet kukkakaalista
Maku

Paahdettu sriracha-kukkakaali
Maku

Tuliset buffalo-popcornit
Maku

Pinaattihummus ja grillattu kukkakaali
Maku

Paahdettu kukkakaalisalaatti
Maku

Aloo gobi – peruna-kukkakaalicurry
Maku