Kukkakaalisiivet – dipattavat suupalat koukuttavat rapeudellaan

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Kukkakaalisiivet saavat ylleen kunnon kuorrutuksen vegaanisesta majoneesista ja uunissa rapeaksi paahtuvista pankojauhoista. Tulinen glaseerauskastike viimeistelee naposteltavien maun.
VE
4.5
0
Julkaistu: 12.3.2020


Ainekset (2-3 annosta)

  • 1 (500 g)kukkakaali
  • 1 dlvegaanista majoneesia
  • 1 dlpankojauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria

Glaseerauskastike

  • ½ dlketsuppia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ rklsoijakastiketta
  • 1 tlsriracha-chilikastiketta
  • 1 tldijoninsinappia
Tulosta

Kukkakaalisiivet valmistetaan näin:

  1. Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Mittaa kulhoon majoneesi ja sekoita joukkoon kukkakaalit, niin että ne sekoittuvat majoneesiin kauttaaltaan.
  2. Sekoita pienessä kulhossa pankojauhot, suola, paprikajauhe ja pippuri. Kaada seos kukkakaalien päälle ja sekoita.
  3. Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
  4. Mittaa kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon. Ota kukkakaalit uunista ja kaada glaseeraus niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan.
  5. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki!

  • Säädä siipien tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä glaseerauksen chilikastiketta.
  • Kokoa suolaisista suupaloista illanistujaisten herkullisin napostelubuffet ja tee ruusukaalisiipien seuraksi myös herkulliset ruusukaalisiivet ja veikeät herkkusienisiivet.
Kommentoi »