Kasvisgratiini – mehevä ja iki-ihana herkku valmistuu nopsasti kesäkasviksista!
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minKasvisgratiini on kuin kesäkeiton mehevämpi muoto! Lado makua täynnä olevat kasvikset ja muut ainekset valurautapannulle, ja paista uunissa tai grillissä. Helppo kasvisruoka valmistuu puolessa tunnissa.
MU
KA
GL
3.8
Kuvat
Julkaistu 22.7.2021

Kasvisgratiini – mehevä ja iki-ihana herkku valmistuu nopsasti kesäkasviksista!
Reseptin ainekset (4 annosta )
Kasvisgratiini
- 500 gvarhaisperunoita
- 200 gkesäporkkanoita
- 1 (500 g) kukkakaali
- 2 rkl voita
- 4 dl ruokakermaa (15 %))
- 4 tlkasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
- 2 dlherneitä
- 2 dlkesäsipulia tai kevätsipulia hienonnettuna
- 150 gmozzarellajuustoraastetta (lehtipersiljaa)
Kasvisgratiini valmistuu näin:
- Pese perunat ja paloittele ne muutamana osaan.
- Huuhtele ja paloittele porkkanat ja kukkakaali. Kuullota kasviksia voissa valurautapannulla noin 5 minuuttia.
- Lisää ruokakerma ja kasvisliemijauhe. Lisää pinnalle herneet ja hienonnettu kesäsipuli. Levitä päälle mozzarellaraaste.
- Paista kasvisgratiinia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit paistaa kasvisgratiinin myös grillissä. Viimeistele halutessasi mustapippurilla ja lehtipersiljalla.
Vinkki!
Käytä kasvisgratiinin valmistukseen uuninkestävää, täysvalurautaista pannua. Voit paistaa kasvikset myös tavallisella pannulla ja gratinoida ruoan uunivuoassa.