Maku

Paahdettu kukkakaalisalaatti Lähi-idän tapaan

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Haaleana tarjottavassa kukkakaalisalaatissa maistuvat Lähi-idän mausteet. Salaatti riittää kokonaiseksi ateriaksi, mutta sen voi myös tarjota broilerin tai lampaan lisukkeena.
GL
MU
4.1
1
Julkaistu: 3.1.2018


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (500 g)kukkakaali
  • 1 (300 g)parsakaali
  • 2punasipulia
  • 2porkkanaa
  • 1/2 dlmanteleita
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Kastike

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlsilputtua minttua ja korianteria
  • 1 tlsumakkia
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Huuhtele kaalit ja irrota ne kukinnoiksi ja puolita ne. Kuori sipulit ja porkkanat.

Leikkaa porkkanat viipaleiksi. Lohko sipulit. Pane kasvikset ja mantelit kulhoon.

Sekoita mausteet, mehu ja hunaja öljyyn. Kääntele mausteöljy kasvisten joukkoon. Levitä kasvikset uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Sekoita öljy, yrttisilppu ja mausteet jogurttiin. Anna kasvisten jäähtyä hetki ja tarjoa paahdettu kukkakaalisalaatti kastikkeen kanssa.

1 kommentti