Paahdettu kukkakaalisalaatti Lähi-idän tapaan
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minHaaleana tarjottavassa kukkakaalisalaatissa maistuvat Lähi-idän mausteet. Salaatti riittää kokonaiseksi ateriaksi, mutta sen voi myös tarjota broilerin tai lampaan lisukkeena.
GL
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.1.2018

Paahdettu kukkakaalisalaatti Lähi-idän tapaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 (500 g)kukkakaali
- 1 (300 g)parsakaali
- 2punasipulia
- 2porkkanaa
- 1/2 dlmanteleita
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tljauhettua korianteria
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlkanelia
- 2 rklsitruunamehua
- 1 tljuoksevaa hunajaa
- 2 rkloliiviöljyä
Kastike
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- 1 rkloliiviöljyä
- 1/2 dlsilputtua minttua ja korianteria
- 1 tlsumakkia
- 1/2 tlsuolaa
Huuhtele kaalit ja irrota ne kukinnoiksi ja puolita ne. Kuori sipulit ja porkkanat.
Leikkaa porkkanat viipaleiksi. Lohko sipulit. Pane kasvikset ja mantelit kulhoon.
Sekoita mausteet, mehu ja hunaja öljyyn. Kääntele mausteöljy kasvisten joukkoon. Levitä kasvikset uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita öljy, yrttisilppu ja mausteet jogurttiin. Anna kasvisten jäähtyä hetki ja tarjoa paahdettu kukkakaalisalaatti kastikkeen kanssa.