


Paahdettu kukkakaalisalaatti Lähi-idän tapaan
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Haaleana tarjottavassa kukkakaalisalaatissa maistuvat Lähi-idän mausteet. Salaatti riittää kokonaiseksi ateriaksi, mutta sen voi myös tarjota broilerin tai lampaan lisukkeena.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
1 (300 g)
parsakaali
2
punasipulia
2
porkkanaa
1/2 dl
manteleita
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
kanelia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
Kastike
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
silputtua minttua ja korianteria
1 tl
sumakkia
1/2 tl
suolaa
Huuhtele kaalit ja irrota ne kukinnoiksi ja puolita ne. Kuori sipulit ja porkkanat.
Leikkaa porkkanat viipaleiksi. Lohko sipulit. Pane kasvikset ja mantelit kulhoon.
Sekoita mausteet, mehu ja hunaja öljyyn. Kääntele mausteöljy kasvisten joukkoon. Levitä kasvikset uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita öljy, yrttisilppu ja mausteet jogurttiin. Anna kasvisten jäähtyä hetki ja tarjoa paahdettu kukkakaalisalaatti kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat