Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on superhelppo hittiruoka: "Jestas, miten hyvää!"
Ruoka
Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on superhelppo hittiruoka: "Jestas, miten hyvää!"
Juontaja Vappu Pimiän Instagramissa julkaisema kukkakaali-kurkkusalaatin resepti kerää ylistystä. Helppo, jääkaapin jämistä inspiraationsa saanut salaatti on rakenteeltaan ihanan rouskuva ja maistuu erityisesti aasialaisen ruoan ystäville. Nappaa resepti talteen tämän jutun lopusta!
22.3.2019
 |
Meillä kotona

Juontaja Vappu Pimiä tunnetaan hyvän ruoan ystävänä ja innokkaana ruoanlaittajana. Pimiä on julkaissut omia reseptikirjoja ja jakaa myös usein kymmenille tuhansille sosiaalisen median seuraajilleen omia ruokasuosikkejaan. Yksi Pimiän ehdottomista salaattisuosikeista on kukkakaali-kurkkusalaatti, jota hän on usein kokannut myös Instagramin stories-lähetyksissään.

– Kokkasin sitä aika monta kertaa Instagramin tarinoissa. Aina sain sen jälkeen satoja viestejä, joissa toivottiin reseptiä. Ei auttanut, vaikka kerran julkaisin reseptin myös tarinoissani, sillä se meni monilta ohi ja kyselyt jatkuivat. Lopulta meni hermot ja julkaisin salaatin reseptin ja kuvan Instagramin feedissä maaliskuun alussa, Pimiä nauraa.

Helppo kukkakaali-kurkkusalaatti sai inspiraationsa jääkaapin jämistä

Kukkakaali-kurkkusalaatin idea on simppeli, ja se myös syntyi hetken mielijohteesta. Pimiä kertoo laittavansa ruokaa usein jääkaapin jämistä, ja samanlaisesta tilanteesta sai alkunsa myös tämä hittisalaatti.

– Jääkaapissani sattui olemaan yksi kukkakaali ja kurkkua, kuten lapsiperheessä aina on. Näistä sain vision. Pidän salaateista, joissa on kunnolla purutuntumaa. Lisäksi rakastan aasialaisia makuja, etikkaa ja kunnon happoa. Päätin laittaa salaattiin riisiviinietikkaa ja paahdettua seesamiöljyä. Siitä se vain hetkessä syntyi, Pimiä kertoo reseptin taustoista.

Pimiän mukaan salaatin juju on, että raaka kukkakaali pilkotaan mahdollisimman pieniksi paloiksi, lähes murumaiseksi. Isot palat pilaavat koko idean. Salaatti maustetaan chilillä, tuoreella korianterilla, suolalla ja mustapippurilla. Suola on ehdottoman tärkeä osa reseptiä.

– Liiallinen suolankäyttö ei toki ole hyväksi, niin tässä salaatissa suola kuitenkin puolustaa paikkaansa. Se sitoo maut yhteen ja poistaa kurkusta ylimääräiset nesteet.

Kehuja keräävä hittisalaatti

Kukkakaalit kannattaa pilkkoa salaattia varten mahdollisimman pieniksi paloiksi, vinkkaa Pimiä. Kuva: Vappu Pimiä.

Kukkakaali-kurkkusalaattia kokeilleet kotikokit kommentoivat sitä Instagramissa ylistävään sävyyn.

– Olipas raikas salaatti, tästä tuli mun suosikki. Lisäsin siihen retiisejä, ja paahdettu seesamiöljy kruunasi kaiken, ja ne hyppyselliset suolat! nimimerkki har_lady kommentoi Pimiän Instagram-tilillä.

– Mielettömän hyvää, kokeilin tänään ja teen taatusti uudelleen, nimimerkki annagermany puolestaan ylistää.

– Jestas, kuinka hyvää! toteaa puolestaan ytimekkääsi jaanaahtiainen.

Pimiän mukaan kukkakaali-kurkkusalaatti sopii nautittavaksi sellaisenaan tai lähes minkä tahansa lihan tai kalan lisukkeena. Salaatin ainesten määrää voi itse säädellä, eivätkä määrät ole Pimiän mukaan tässä tapauksessa "niin justiinsa", toisin kuin leivonnassa.

– Meillä ruokailutottumukset ovat viime vuosina muuttuneet niin, että syömme usein lihan ja kalan lisukkeena ainoastaan kasviksia. Perunaa, riisiä tai pastaa ei edes tarvita.

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti

Resepti: Vappu Pimiä

Ainekset:

 • ½ kukkakaali (pieni tai keskikokoinen)
 • ½ kurkku
 • ½–1 punainen chili
 • kourallinen tuoretta korianteria
 • (1 pieni valkosipulinkynsi)
 • 3–5 rkl riisiviinietikkaa
 • 1–3 rkl paahdettua seesamiöljyä (esim. Blue Dragon tai Urtekram)
 • 2–3 hyppysellistä suolaa
 • mustapippuria rouhittuna

Tee näin:

 1. Silppua kukkakaali pieneksi, ja viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi.
 2. Silppua chili, korianteri ja valkosipuli pieneksi. Säädä chilin määrällä tulisuutta.
 3. Sekoita kaikki pilkotut ainekset keskenään ja lisää sekaan etikka, öljy, suola ja mustapippuri.
 4. Sekoita ja anna maustua mielellään vähintään 15–30 minuuttia. Maista vielä ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa lisää.
12 kommenttia