


Nachoja? Ei, vaan kukkakaalia! Kukkakaalinachopelti syntyy ilman maissilastuja mutta taltuttaa kovemmankin luokan texmex-himon
1 h 15 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 55 min
Kukkakaalinachopelti on hauska ja yllättävä perjantai-illan herkku. Kun korvaat nachot uunissa paahdetulla kukkakaalilla, saat terveellisemmän mutta yhtä herkullisen version. Ei kun kokeilemaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kukkakaali (n. 800 g)
2 rkl
perunajauhoja
¼ pussia
tacomausteseosta
½ tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
1
sipuli
1
paprika
1 rkl
rypsiöljyä
1 pkt
härkäpapumurua (Beanit, 250 g)
¾ pussia
tacomausteseosta
1 dl
vettä
200 g
tuorejuustoa (paprika-chili)
150 g
raastettua cheddarjuustoa
½ rku
korianteria
2
limeä
1
chili
Kukkakaalinachopelti – ohje:
- Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori tyvi ja leikkaa myös se ohuiksi lastuiksi. Pane kukkakaalit kulhoon ja sekoita perunajauhot, neljäsosa tacomaustepussista sekä suola joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja sekoita. Kaada maustetut kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkäpapumuru pannulle ja jatka paistamista 5 minuuttia.
- Lisää pannulle loput tacomausteseoksesta ja vesi. Lisää myös tuorejuusto. Sekoita ja levitä seos kukkakaalinachojen päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
- Viimeistele kukkakaalinachopelti hienonnetulla korianterilla, limellä ja chilillä.
Vinkki!
Ota talteen myös suosittu nachopellin ohje, jonka voi muokata helposti kasvisruokavalioon sopivaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat