Kotivinkki

Nachoja? Ei, vaan kukkakaalia! Kukkakaalinachopelti syntyy ilman maissilastuja mutta taltuttaa kovemmankin luokan texmex-himon

1 h 15 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
55 min
Kukkakaalinachopelti on hauska ja yllättävä perjantai-­illan herkku. Kun korvaat nachot uunissa paahdetulla kukkakaalilla, saat terveellisemmän mutta yhtä herkullisen version. Ei kun kokeilemaan!
KA
4.1
0
Julkaistu: 11.3.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1kukkakaali (n. 800 g)
  • 2 rklperunajauhoja
  • ¼ pussiatacomausteseosta
  • ½ tlsuolaa
  • 3 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1sipuli
  • 1paprika
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 pkthärkäpapumurua (Beanit, 250 g)
  • ¾ pussiatacomausteseosta
  • 1 dlvettä
  • 200 gtuorejuustoa (paprika-chili)
  • 150 graastettua cheddarjuustoa
  • ½ rkukorianteria
  • 2limeä
  • 1chili
Tulosta

Kukkakaalinachopelti valmistuu näin:

  1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori tyvi ja leikkaa myös se ohuiksi lastuiksi. Pane kukkakaalit kulhoon ja sekoita perunajauhot, neljäsosa tacomaustepussista sekä suola joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja sekoita. Kaada maustetut kukkakaalit uunipellille leivin­paperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkäpapumuru pannulle ja jatka paistamista 5 minuuttia.
  3. Lisää pannulle loput tacomausteseoksesta ja vesi. Lisää myös tuorejuusto. Sekoita ja levi­tä seos kukkakaalinachojen päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
  4. Viimeistele kukkakaalinachopelti hienonnetulla korianterilla, limellä ja chilillä.
Kommentoi »