Nachoja? Ei, vaan kukkakaalia! Kukkakaalinachopelti syntyy ilman maissilastuja mutta taltuttaa kovemmankin luokan texmex-himon
1 h 15 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
55 minKukkakaalinachopelti on hauska ja yllättävä perjantai-illan herkku. Kun korvaat nachot uunissa paahdetulla kukkakaalilla, saat terveellisemmän mutta yhtä herkullisen version. Ei kun kokeilemaan!
KA
2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.3.2021

Nachoja? Ei, vaan kukkakaalia! Kukkakaalinachopelti syntyy ilman maissilastuja mutta taltuttaa kovemmankin luokan texmex-himon
Ainekset (4 annosta)
- 1kukkakaali (n. 800 g)
- 2 rklperunajauhoja
- ¼ pussiatacomausteseosta
- ½ tlsuolaa
- 3 rklrypsiöljyä
Lisäksi
- 1sipuli
- 1paprika
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 pkthärkäpapumurua (Beanit, 250 g)
- ¾ pussiatacomausteseosta
- 1 dlvettä
- 200 gtuorejuustoa (paprika-chili)
- 150 graastettua cheddarjuustoa
- ½ rkukorianteria
- 2limeä
- 1chili
Kukkakaalinachopelti valmistuu näin:
- Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori tyvi ja leikkaa myös se ohuiksi lastuiksi. Pane kukkakaalit kulhoon ja sekoita perunajauhot, neljäsosa tacomaustepussista sekä suola joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja sekoita. Kaada maustetut kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkäpapumuru pannulle ja jatka paistamista 5 minuuttia.
- Lisää pannulle loput tacomausteseoksesta ja vesi. Lisää myös tuorejuusto. Sekoita ja levitä seos kukkakaalinachojen päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
- Viimeistele kukkakaalinachopelti hienonnetulla korianterilla, limellä ja chilillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
2