Paahdettuja nuppuja ja täyteläistä pähkinävoita! Jos kaipaat lautasellesi unelmanpehmeää sosesoppaa, kokeile tätä kukkakaali-maapähkinäkeittoa
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kukkakaalista ja perunasta soseutuu ihana kukkakaali-maapähkinäkeitto, varsinkin jos kaalinnuput paahtaa ensin uunissa ja viimeistelee maun täyteläisellä maapähkinävoilla.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.5.2020

Paahdettuja nuppuja ja täyteläistä pähkinävoita! Jos kaipaat lautasellesi unelmanpehmeää sosesoppaa, kokeile tätä kukkakaali-maapähkinäkeittoa
Ainekset (4–5 annosta)
- 1iso kukkakaali
- 1iso peruna (esim. Rosamunda)
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 lvettä
- 2 rklkasvisfondia
- 2laakerinlehteä
- ¾ dlsileää maapähkinävoita
Lisäksi
- suolapähkinöitä
- lehtipersiljaa
Kukkakaali-maapähkinäkeitto valmistetaan näin:
- Paloittele kukkakaali. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Levitä kukkakaalit ja sipulit leivinpaperin päälle pellille. Lorauta öljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet hiukan väriä.
- Kuumenna sillä aikaa kattilassa vesi ja kasvisfondi. Lisää perunat ja laakerinlehdet. Keitä 15 minuuttia. Ota laakerinlehdet pois.
- Siirrä kukkakaalit ja sipulit pelliltä kattilaan. Lisää maapähkinävoi ja soseuta keitto. Viimeistele annokset suolapähkinöillä ja lehtipersiljalla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0