Kotivinkki

Paahdettuja nuppuja ja täyteläistä pähkinävoita! Jos kaipaat lautasellesi unelmanpehmeää sosesoppaa, kokeile tätä kukkakaali-maapähkinäkeittoa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kukkakaalista ja perunasta soseutuu ihana kukkakaali-maapähkinäkeitto, varsinkin jos kaalinnuput paahtaa ensin uunissa ja viimeistelee maun täyteläisellä maapähkinävoilla.
KA
0
0
Julkaistu: 5.5.2020


Ainekset (4–5 annosta)

  • 1iso kukkakaali
  • 1iso peruna (esim. Rosamunda)
  • 2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 lvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2laakerinlehteä
  • ¾ dlsileää maapähkinävoita

Lisäksi

  • suolapähkinöitä
  • lehtipersiljaa
Tulosta

Kukkakaali-maapähkinäkeitto valmistetaan näin:

  1. Paloittele kukkakaali. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Levitä kukkakaalit ja sipulit leivinpaperin päälle pellille. Lorauta öljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet hiukan väriä.
  4. Kuumenna sillä aikaa kattilassa vesi ja kasvisfondi. Lisää perunat ja laakerinlehdet. Keitä 15 minuuttia. Ota laakerinlehdet pois.
  5. Siirrä kukkakaalit ja sipulit pelliltä kattilaan. Lisää maapähkinävoi ja soseuta keitto. Viimeistele annokset suolapähkinöillä ja lehtipersiljalla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »