


Paahdettuja nuppuja ja täyteläistä pähkinävoita! Jos kaipaat lautasellesi unelmanpehmeää sosesoppaa, kokeile tätä kukkakaali-maapähkinäkeittoa
30 min
Kukkakaalista ja perunasta soseutuu ihana kukkakaali-maapähkinäkeitto, varsinkin jos kaalinnuput paahtaa ensin uunissa ja viimeistelee maun täyteläisellä maapähkinävoilla.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1
iso kukkakaali
1
iso peruna (esim. Rosamunda)
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 l
vettä
2 rkl
kasvisfondia
2
laakerinlehteä
¾ dl
sileää maapähkinävoita
Lisäksi
suolapähkinöitä
lehtipersiljaa
Kukkakaali-maapähkinäkeitto valmistetaan näin:
- Paloittele kukkakaali. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Levitä kukkakaalit ja sipulit leivinpaperin päälle pellille. Lorauta öljyä päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet hiukan väriä.
- Kuumenna sillä aikaa kattilassa vesi ja kasvisfondi. Lisää perunat ja laakerinlehdet. Keitä 15 minuuttia. Ota laakerinlehdet pois.
- Siirrä kukkakaalit ja sipulit pelliltä kattilaan. Lisää maapähkinävoi ja soseuta keitto. Viimeistele annokset suolapähkinöillä ja lehtipersiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat