Maku

Grillatut kaalit

25 min
GL
MA
MU
5
1

Seesamiöljy, valkosipuli ja yrtit takaavat, että grillattu kukkakaali ja varhaiskaali koukuttavat varmasti! Mikä parasta, kaalit rouskuvat suussa mukavasti. 
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia (nuori)
  • 1 kplvalkokaalia (varhaiskaali)

Mausteöljy

  • 1 dlseesamiöljyä
  • 1-2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dltuoreyrttiseosta (ruohosipulia, persiljaa, timjamia ja /tai oreganoa)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista grillattu kukkakaali ja varhaiskaali näin:

Huuhtele ja kuivaa kaalit. Leikkaa ne lohkoiksi.

Sekoita mausteöljyn aineet kulhossa. Sivele sillä kaalien pinnat.

Nosta lohkot grilliin. Grillaa kaaleja kohtalaisella lämmöllä välillä käännellen, kunnes pinnat ovat saaneet väriä ja kaalit ovat lämmeneet. Voit tarvittaessa sivellä kaaleihin lisää mausteöljyä grillaamisen aikana.

MITÄ PIDIT?
5