3,7(168)
Juustoinen kukkakaali-kanavuoka
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Lado siivutettu kukkakaali uunivuokaan kanapalojen ja sinihomejuuston kanssa. Täyteläisessä kastikkeessa kypsynyt vuoka maistuu myös kukkakaalia vierastavalle, niin hyvin kaikki maut pelaavat yksiin. Nauti höyryävän kuumana lämmittämään viileää iltaa.
2.3.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
400 gmaustamattomia kanafileitä
1 rkloliiviöljyä
1 rklvoita
4 rklvehnäjauhoja
200 gmyskikurpitsaa (eli butternut-kurpitsa)
1 kplpurjo
3 dlkermaa
150 gmozzarellajuustoraastetta
100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
500 gkukkakaali
suolaa ja mustapippuria

Juustoinen kukkakaali-kanavuoka – ohje:

  1. Leikkaa kanafileet isoiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja voi. Pyörittele kanapalat vehnäjauhoissa ja paista niihin pannulla kullanruskea pinta.
  2. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Silppua purjo. Lisää kurpitsa ja purjo pannulle kanan kanssa. Paista välillä käännellen 5 minuuttia.
  3. Kaada pannulle kerma. Sekoita mukaan puolet juustoraasteesta ja murusteltu sinihomejuusto. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. 
  4. Kaavi seos uunivuokaan. Leikkaa kukkakaalista kova kanta. Riko kaali muutamaan osaan ja viipaloi reiluiksi siivuiksi.
  5. Lado kukkakaaliviipaleet kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  6. Paista juustoista kukkakaali-kanavuokaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
18 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo