Maku

Juustoinen kukkakaali-kanavuoka

45 min
3.9
7

Juustoinen kukkakaali-kanavuoka

Lado siivutettu kukkakaali uunivuokaan kanapalojen ja sinihomejuuston kanssa. Täyteläisessä kastikkeessa kypsynyt vuoka maistuu myös kukkakaalia vierastavalle, niin hyvin kaikki maut pelaavat yksiin. Nauti höyryävän kuumana lämmittämään viileää iltaa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gmaustamattomia kanafileitä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 200 gmyskikurpitsaa (eli butternut-kurpitsa)
  • 1 kplpurjo
  • 3 dlkermaa
  • 150 gmozzarellajuustoraastetta
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 500 gkukkakaali
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa kanafileet isoiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja voi. Pyörittee kanapalat vehnäjauhoissa ja paista niihin pannulla kullanruskea pinta.

Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Silppua purjo. Lisää kurpitsa ja purjo pannulla kanan kanssa. Paista välillä käännellen 5 minuuttia.

Kaada pannulle kerma. Sekoita mukaan puolet juustoraasteesta ja murusteltu sinihomejuusto. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. 

Kaavi seos uunivuokaan. Leikkaa kukkakaalista kova kanta. Riko kaali muutamaan osaan ja viipaloi reiluiksi siivuiksi.

Lado kukkakaaliviipaleet kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä