


Kung pao kukkakaalista on maukas kasvisversio kiinalaisen keittiön klassikosta
25 min
Kokeile vegaanista versiota yleensä kanasta valmistetusta kung paosta. Napakaksi keitetty kukkakaali toimii loistavasti kasvisversiossa. Rapeat suolapähkinät, chilihiutaleet ja kevätsipuli antavat kukkakaalille viimeisen silauksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
iso kukkakaali
4 rkl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
inkivääriä raastettuna
1¼ dl
hoisinkastiketta (gluteenitonta)
½ dl
valkoviinietikkaa
½ dl
vettä
½ tl
chilihiutaleita
2 rkl
suolapähkinöitä rouhittuna
1
kevätsipuli
Kung pao kukkakaalista – ohje:
- Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuumenna 2 rkl seesamiöljyä vokkipannulla. Paista kukkakaaleja pannulla noin viisi minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää ne kukkakaalien joukkoon pannulle ja paista hetki.
- Sekoita 2 rkl seesamiöljyä, hoisinkastike, valkoviinietikka ja vesi. Kaada seos vokkipannulle ja anna kiehahtaa. Tarkista, että kukkakaalit ovat napakan kypsiä.
- Viimeistele chilihiutaleilla, rouhituilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla kevätsipulilla.
Vinkki!
Tarjoa kung pao keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat