Maku

Kung pao kukkakaalista on maukas kasvisversio kiinalaisen keittiön klassikosta

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Kokeile vegaanista versiota yleensä kanasta valmistetusta kung paosta. Napakaksi keitetty kukkakaali toimii loistavasti kasvisversiossa. Rapeat suolapähkinät, chilihiutaleet ja kevätsipuli antavat kukkakaalille viimeisen silauksen.
VE
GL
MU
MA
LA
KA
3.4
0
Julkaistu: 26.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 1iso kukkakaali
  • 4 rklseesamiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklinkivääriä raastettuna
  • 1¼ dl hoisinkastiketta (gluteenitonta)
  • ½ dlvalkoviinietikkaa
  • ½ dlvettä
  • ½ tlchilihiutaleita
  • 2 rklsuolapähkinöitä rouhittuna
  • 1kevätsipuli
Tulosta

Kung pao kukkakaalista valmistetaan näin:

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuumenna 2 rkl seesamiöljyä vokkipannulla. Paista kukkakaaleja pannulla noin viisi minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää ne kukkakaalien joukkoon pannulle ja paista hetki.
  3. Sekoita 2 rkl seesamiöljyä, hoisinkastike, valkoviinietikka ja vesi. Kaada seos vokkipannulle ja anna kiehahtaa. Tarkista, että kukkakaalit ovat napakan kypsiä.
  4. Viimeistele chilihiutaleilla, rouhituilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla kevätsipulilla.

Vinkki!

Tarjoa kung pao keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää arkiruokaideoita? Osta inspiroivat reseptikirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »