


Kukkakaalikeitto – herkullisen keiton salaisuus on maustettu sulatejuusto
30 min
Kukkakaalikeitto saa makua sulatejuustosta ja rapeutta pinnalle ripotellusta siemensekoituksesta. Tämä maitopohjainen keitto maistuu niin arkiruokana kuin juhlavan aterian alkukeittona.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kukkakaalikeitto
600 g
kukkakaalia
1
sipuli
1 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dl
vettä
1 l
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
125 g
sulatejuustoa (viherpippuri)
2 rkl
perunajauhoja
1/2 dl
kylmää vettä
Pinnalle
2 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
siemensekoitusta
Kukkakaalikeitto – ohje:
- Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
- Kuullota hienonnettu sipuli voissa pinnoitetussa kattilassa. Lisää kukkakaalit ja kääntele sekaisin. Lisää vesi. Pane kansi päälle ja anna hautua muutama minuutti.
- Lisää kattilaan maito ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Lisää suola ja paloiteltu juusto. Keitä, kunnes juusto on kokonaan liuennut. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana keittoon. Nosta kattila levylle ja odota kunnes keitto pulpahtaa.
- Jaa keitto lautasille. Lorauta kukkakaalikeiton pinnalle öljyä ja viimeistele annokset siemensekoituksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat