Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaalikeitto – herkullisen keiton salaisuus on maustettu sulatejuusto

30 min

Kukkakaalikeitto saa makua sulatejuustosta ja rapeutta pinnalle ripotellusta siemensekoituksesta. Tämä maitopohjainen keitto maistuu niin arkiruokana kuin juhlavan aterian alkukeittona.

19.6.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Kukkakaalikeitto
600 g
kukkakaalia
1
sipuli
1 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dl
vettä
1 l
kevytmaitoa
1/2 tl
suolaa
125 g
sulatejuustoa (viherpippuri)
2 rkl
perunajauhoja
1/2 dl
kylmää vettä
Pinnalle
2 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
siemensekoitusta

Kukkakaalikeitto – ohje:

  1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa pinnoitetussa kattilassa. Lisää kukkakaalit ja kääntele sekaisin. Lisää vesi. Pane kansi päälle ja anna hautua muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan maito ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää suola ja paloiteltu juusto. Keitä, kunnes juusto on kokonaan liuennut. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana keittoon. Nosta kattila levylle ja odota kunnes keitto pulpahtaa.
  5. Jaa keitto lautasille. Lorauta kukkakaalikeiton pinnalle öljyä ja viimeistele annokset siemensekoituksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt