Maku

Kukkakaalikeitto

30 min
3.6
1

Kukkakaalikeitto

MU
GL
1
3.6
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkukkakaalia
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlvettä
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 75 gsulatejuustoa (viherpippuri)
  • 3 rklvaaleaa kastikesuurustetta

Pinnalle

  • 90 gpekonia
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
Kuullota hienonnettu sipuli voissa pinnoitetussa kattilassa. Lisää kukkakaalit ja kääntele sekaisin. Lisää vesi. Pane kansi päälle ja anna hautua muutama minuutti.
Lisää kattilaan maito ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää suola ja paloiteltu juusto. Keitä, kunnes juusto on kokonaan liuennut. Sakeuta kiehuva kukkakaalikeitto suuruksella.
Paahda pekonit kuivalla kuumalla pannulla rapeiksi. Painele ylimääräinen rasva talouspaperiin ja leikkaa pekonit suikaleiksi.
Ripottele pekonit ja ruohosipulit kukkakaalikeiton pinnalle.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä