Maku

Kukkakaalikeitto – herkullisen keiton salaisuus on maustettu sulatejuusto

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Kukkakaalikeitto saa makua sulatejuustosta ja rapeutta pinnalle ripotellusta siemensekoituksesta. Tämä maitopohjainen keitto maistuu niin arkiruokana kuin juhlavan aterian alkukeittona.
MU
GL
3.73
1
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (4 annosta)

Kukkakaalikeitto

  • 600 gkukkakaalia
  • 1sipuli
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlvettä
  • 1 lkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 125 gsulatejuustoa (viherpippuri)
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1/2 dlkylmää vettä

Pinnalle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 4 rklsiemensekoitusta
Tulosta

Kukkakaalikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa pinnoitetussa kattilassa. Lisää kukkakaalit ja kääntele sekaisin. Lisää vesi. Pane kansi päälle ja anna hautua muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan maito ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää suola ja paloiteltu juusto. Keitä, kunnes juusto on kokonaan liuennut. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana keittoon. Nosta kattila levylle ja odota kunnes keitto pulpahtaa.
  5. Jaa keitto lautasille. Lorauta kukkakaalikeiton pinnalle öljyä ja viimeistele annokset siemensekoituksella.
MITÄ PIDIT?
3.73
1 kommentti