Paahdettu kukkakaali

1 h
5
0

Paahdettu kukkakaali

GL
MA
MU
0
5
Kokonaisena paahdettu kukkakaali on näyttävä ja helppo ruoka. Uunissa kukkakaali saa ihanan paahteisen aromin ja yrttinen ja chilinen kastike sopii ihanasti lisäkkeeksi.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia (iso, noin 800 g.)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Chimichurrikastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria
  • 2 rklpersiljaa (tuoretta, silputtuna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienoksi silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Soseuta kastikeainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Anna kastikkeen maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun paahdat kukkakaalin.

Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Poista kaalista kova kanta ja uloimmat lehdet (halutessasi voit jättää lehdet kukkakaaliin). Nosta kukkakaali uunipellille. Valele kaali oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kukkakaalia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, pinnaltaan rapea ja sisältä pehmeä. Tarjoa chimichurrikastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä