


Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja chimichurrikastike – paahteinen herkku sopii niin arkeen kuin juhlaan
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kokonaisena paahdettu kukkakaali on näyttävä ja helppo ruoka. Uunissa kukkakaali saa ihanan paahteisen aromin ja yrttinen ja chilinen kastike sopii ihanasti lisäkkeeksi. Kokeile jo tänään!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kokonaisena paahdettu kukkakaali
1 kpl
kukkakaalia (iso, noin 800 g.)
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Chimichurrikastike
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 ½ dl
tuoretta korianteria
2 rkl
persiljaa (tuoretta, silputtuna)
1 kpl
tuoretta chiliä (hienoksi silputtuna)
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
Kokonaisena paahdettu kukkakaali – ohje:
- Soseuta kastikeainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Anna kastikkeen maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun paahdat kukkakaalin.
- Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Poista kaalista kova kanta ja uloimmat lehdet. Halutessasi voit jättää lehdet kukkakaaliin.
- Nosta kukkakaali uunipellille. Valele kaali oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kukkakaalia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, pinnaltaan rapea ja sisältä pehmeä. Tarjoa chimichurrikastikkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat