Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja chimichurrikastike – paahteinen herkku sopii niin arkeen kuin juhlaan
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minKokonaisena paahdettu kukkakaali on näyttävä ja helppo ruoka. Uunissa kukkakaali saa ihanan paahteisen aromin ja yrttinen ja chilinen kastike sopii ihanasti lisäkkeeksi. Kokeile jo tänään!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.11.2015

Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja chimichurrikastike – paahteinen herkku sopii niin arkeen kuin juhlaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kokonaisena paahdettu kukkakaali
- 1 kplkukkakaalia (iso, noin 800 g.)
- ½ dloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Chimichurrikastike
- 1 dloliiviöljyä
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 ½ dltuoretta korianteria
- 2 rklpersiljaa (tuoretta, silputtuna)
- 1 kpltuoretta chiliä (hienoksi silputtuna)
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
Kokonaisena paahdettu kukkakaali valmistuu näin:
- Soseuta kastikeainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Anna kastikkeen maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun paahdat kukkakaalin.
- Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Poista kaalista kova kanta ja uloimmat lehdet. Halutessasi voit jättää lehdet kukkakaaliin.
- Nosta kukkakaali uunipellille. Valele kaali oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kukkakaalia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, pinnaltaan rapea ja sisältä pehmeä. Tarjoa chimichurrikastikkeen kera.

Paahdettu kukkakaali
Maku

Uunissa paahdettu kukkakaali yrttivoilla ja kantarellikastikkeella
Maku

Älä heitä kukkakaalin lehtiä roskiin! Näin hyödynnät vihanneksen kokonaan

Paahdettu Sriracha-kukkakaali
Maku

Paahdettu kukkakaalisalaatti Lähi-idän tapaan
Maku

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
Maku

Kukkakaali ja fenkoli grillissä
Kotivinkki

Siivet kukkakaalista
Maku