Tahna, mössö, mousse, möhnä... joulun kalaisalla himoherkulla on monta nimeä! Ota talteen 8 suosikkireseptiä

Tahna, mössö, mousse, möhnä... joulun kalaisalla himoherkulla on monta nimeä! Ota talteen 8 suosikkireseptiä
Rakastatko kalatahnoja? Niin mekin! Lohimousse, sillikaviaari ja muut kalaisat tahnat ovat täydellistä tarjottavaa niin pikkujouluihin, joulun juhlapöytään kuin aaton yöpalana. Näitä kannattaa tehdä heti tuplasatsi!
Julkaistu: 8.12.2020

Kalatahna x 8 – suosikkit joulupöytään ja pikkupalaksi!

1. Rapu-mätitahna pikkelöidyllä punasipulilla

Mätifani hoi! Säilötyistä ravunpyrstöistä ja kirjolohenmädistä syntyy ranskankerman kanssa koukuttava tahna. Pikantin maun viimeistelee helakan punainen ja kirpakka pikkelöity sipuli. Nappaa rapu-mätitahnan resepti täältä.

2. Klassikkoherkku sillikaviaari

Joulupöydän luksusalkupala tulee tässä: hienonnettuja kananmunia, matjessilliä, ranskankermaa, punasipulia ja tilliä. Sillikaviaariin tulee himo! Kurkista sillikaviaarin resepti.

3. Se paras lohimousse

Ihanan kermainen lohimousse on lukijoidemme suosikki! Eikä ihme, sillä tässä tahnassa on sekä kylmäsavu- että graavilohta. Sopivan suolaisen ja raikkaan lohimoussen reseptin saat täältä.

4. Piparjuuren puraisema särkitahna

Jotain muuta kuin lohta? Särkisäilykkeestä syntyy taivaallinen tahna, kun maustat sen piparjuurella. Kaiken lisäksi särki on ekologinen valinta. Ota särkitahnan resepti talteen.

5. Rahkaisa tahna savusilakasta

Tämä savusilakkatahna kuulostaa niin houkuttelevalta, että sitä on melkeinpä pakko testata tänä jouluna. Vai mitä sanot näistä raaka-aineista: savusilakkaa, maitorahkaa, dijoninsinappia... päälle vielä rakuunaöljyä, taateleita ja pinjansiemeniä, nam! Katso savusilakkatahnan resepti täältä.

Mutta mitä tahnan alle?

Rosmariininäkkileivässä on ihanaa rapeutta ja runsaasti makua.
Kalatahna maistuu perinteisen saaristolaisleivän kaverina. Rapea makupari syntyy itse tehdystä siemennäkkäristä – kannattaa kurkistaa myös tämä bloggaajamme Dr. Sugarin pähkinäisen siemennäkkärin resepti ja gluteenittoman näkkileivän resepti.
Helppo tikkunäkkäri on puolestaan rento vaihtoehto dippailuun. Täyttävä ateria kalatahnoista syntyy, kun tarjoilet ne blinien tai perunan kera.

6. Ruotsalaisten suosikki gubbröra

Oletko maistanut naapurimaan suosikkia gubbröraa? Sillikaviaarin tyylisessä "äijämössössä" maistuvat muun muassa anjovis, kananmunat, tuoreet yrtit ja smetana. Kokeile perunan kanssa tai näkkärin päällä! Poimi gubbröran resepti.

7. Superhelppo siikatartar

Siikatartar on kalapöydän superhelppo mutta hienostunut tarjottava. Graavisiikaa sisältävän tahnan aineslista on ihanan lyhyt. Siikatartarin reseptin saat täältä.

8. Omenainen savulohitahna

Lämminsavulohitahnassa maistuu lohen, smetanan ja dijoninsinapin lisäksi raikas omena – mikä herkkupari vaikkapa blineille! Ota savulohitahnan resepti talteen.

Jotain muuta kuin kalaa? 2 herkullista vaihtoehtoa

Aattoillan dippiherkku savuporotahna

Taivaallinen savuoporotahna valmistuu viidessä minuutissa. Pyöreyttä makuun tuo omenahillo ja potkua piparjuurituorejuusto. Tätä on ihana dippailla aattoiltana television ääressä. Katso täältä savuporotahnan resepti.

Pinkki punajuuridippi sopii vegaanillekin

Vegaaninen punajuuridippi on paitsi herkullista, todella kauniin väristä. Toimittaja ja bloggaaja Noora Shinglerin reseptiin tulee punajuuren lisäksi muun muassa cashewpähkinöitä ja hapankaalia. Punajuuridipin reseptin löydät täältä.
Kommentoi »