Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä

{
Aktiivinen
Passiivinen
Gluteeniton näkkileipä on makuja täynnä! Maissi- ja tattarijauhojen seuraksi lisätään reilusti erilaisia siemeniä. Tämän helpommaksi ei leivän teko muutu: sekoita ainekset ja kippaa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
GL
MA
MU
VE
3.5
2
Julkaistu: 26.11.2018


Ainekset (1 pellillinen)

  • 1 dlmaissijauhoja
  • 1 dltattarijauhoja
  • 2 ½ dl erilaisia siemeniä (esim. pellavan-, auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 ½ dl vettä
  • ½ dl öljyä

Päälle

  • 1 rklseesaminsiemeniä
Tulosta

Gluteeniton näkkileipä valmistuu näin:

  1. Sekoita jauhot, siemenet ja suola. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina paperin päälle lastan tai nuolijan avulla.
  3. Kypsennä näkkileipää uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes se on kokonaan kuivahtanut. Ota näkkileipä pelliltä ja anna sen vielä hetki kuivahtaa huoneenlämmössä.

Vinkki!

Gluteeniton näkkileipä säilyy parhaiten kuivassa paikassa paperipussissa tai purkissa.

2 kommenttia