


Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä
Gluteeniton näkkileipä on makuja täynnä! Maissi- ja tattarijauhojen seuraksi lisätään reilusti erilaisia siemeniä. Tämän helpommaksi ei leivän teko muutu: sekoita ainekset ja kippaa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Reseptin ainekset
1 pellillinen
1 dl
maissijauhoja
1 dl
tattarijauhoja
2 ½ dl
erilaisia siemeniä (esim. pellavan-, auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä)
1 tl
suolaa
2 ½ dl
vettä
½ dl
öljyä
Päälle
1 rkl
seesaminsiemeniä
Gluteeniton näkkileipä valmistuu näin:
- Sekoita jauhot, siemenet ja suola. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina paperin päälle lastan tai nuolijan avulla.
- Kypsennä näkkileipää uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes se on kokonaan kuivahtanut. Ota näkkileipä pelliltä ja anna sen vielä hetki kuivahtaa huoneenlämmössä.
Vinkki!
Gluteeniton näkkileipä säilyy parhaiten kuivassa paikassa paperipussissa tai purkissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat