Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä
{
Aktiivinen
Passiivinen
Gluteeniton näkkileipä on makuja täynnä! Maissi- ja tattarijauhojen seuraksi lisätään reilusti erilaisia siemeniä. Tämän helpommaksi ei leivän teko muutu: sekoita ainekset ja kippaa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
GL
MA
MU
VE
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2018

Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä
Reseptin ainekset (1 pellillinen)
- 1 dlmaissijauhoja
- 1 dltattarijauhoja
- 2 ½ dl erilaisia siemeniä (esim. pellavan-, auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä)
- 1 tlsuolaa
- 2 ½ dl vettä
- ½ dl öljyä
Päälle
- 1 rklseesaminsiemeniä
Gluteeniton näkkileipä valmistuu näin:
- Sekoita jauhot, siemenet ja suola. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina paperin päälle lastan tai nuolijan avulla.
- Kypsennä näkkileipää uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes se on kokonaan kuivahtanut. Ota näkkileipä pelliltä ja anna sen vielä hetki kuivahtaa huoneenlämmössä.
Vinkki!
Gluteeniton näkkileipä säilyy parhaiten kuivassa paikassa paperipussissa tai purkissa.

Rakastatko pataleipää? Pyöräytä samalla kaavalla myös leipomotasoinen ruisleipä, gluteeniton leipä ja rapsakat sämpylät

Gluteeniton kurpitsaleipä – suolaisenmakea brunssiherkku lainaa mausteensa banaanileivältä
Maku

Gluteeniton focaccia
Maku

Gluteeniton porkkanapataleipä
Kotivinkki

Gluteeniton pataleipä
Maku

Ohut rosmariininäkkäri
Kotivinkki

Ruisnäkkileipä – runsaskuituinen herkku
Maku

Itse tehty siemennäkkäri
Maku