Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän

20 min
MA
5
1

Gubbröra, vapaasti suomennettuna äijämössö, on ruotsalainen, sillikaviaarin tyylinen tahna, joka sopii niin perunoiden kuin ruisleivänkin kanssa tarjottavaksi.
Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (4–6 pikkuannosta)

  • ½sipuli
  • 4kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 8pientä anjovisfileetä
  • 3 rkltuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 tldijoninsinappia
  • ½ tl sokeria
  • noin 1 prk (125 g) smetanaa
  • (sormisuolaa)
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • siian- tai muikunmätiä
  • tilliä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Gubbröra valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori munat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna anjovisfileet.
  2. Lisää joukkoon yrttisilppu, sinappi, sokeri ja osa smetanasta.
  3. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaikki smetana.
  4. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomioi, että anjovikset ovat itsessään jo suolaisia.
  5. Viimeistele tahna mätinokareella.
  6. Tarjoa gubbröra sellaisenaan osana alkupalapöytää ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
5