Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Gubbröra, vapaasti suomennettuna äijämössö, on ruotsalainen, sillikaviaarin tyylinen tahna, joka sopii niin perunoiden kuin ruisleivänkin kanssa tarjottavaksi.
MA
4.2
Kuvat
Julkaistu 7.12.2018

Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
Reseptin ainekset (4–6 pikkuannosta)
- ½sipuli
- 4kovaksikeitettyä kananmunaa
- 8pientä anjovisfileetä
- 3 rkltuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
- 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 2 tldijoninsinappia
- ½ tl sokeria
- noin 1 prk (125 g) smetanaa
- (sormisuolaa)
- mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- siian- tai muikunmätiä
- tilliä
Gubbröra – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori munat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna anjovisfileet.
- Lisää joukkoon yrttisilppu, sinappi, sokeri ja osa smetanasta.
- Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaikki smetana.
- Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomioi, että anjovikset ovat itsessään jo suolaisia.
- Viimeistele tahna mätinokareella.
- Tarjoa gubbröra sellaisenaan osana alkupalapöytää ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Joulukalat kruunaavat juhlapöydän – poimi reseptit perinteisiin ja uusiin kalaherkkuihin

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala
Maku

Sillikaviaaripallot, paahdetut graavilohipalat ja avokadokastike
Kotivinkki

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Meillä kotona

Mäti-ruisnapit
Maku

Mätiä ja tillismetanaa
Kotivinkki

Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä
Maku

Sinappisilakat – joulupöydän kalasuosikki valmistuu helpommin kuin arvaatkaan!
Maku