Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän

20 min

Gubbröra, vapaasti suomennettuna äijämössö, on ruotsalainen, sillikaviaarin tyylinen tahna, joka sopii niin perunoiden kuin ruisleivänkin kanssa tarjottavaksi.

7.12.2018
Reseptin ainekset
4–6 pikkuannosta
½
sipuli
4
kovaksikeitettyä kananmunaa
8
pientä anjovisfileetä
3 rkl
tuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 tl
dijoninsinappia
½ tl
sokeria
noin 1 prk (125 g)
smetanaa
(sormisuolaa)
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
siian- tai muikunmätiä
tilliä

Gubbröra – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori munat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna anjovisfileet.
  2. Lisää joukkoon yrttisilppu, sinappi, sokeri ja osa smetanasta.
  3. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaikki smetana.
  4. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomioi, että anjovikset ovat itsessään jo suolaisia.
  5. Viimeistele tahna mätinokareella.
  6. Tarjoa gubbröra sellaisenaan osana alkupalapöytää ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt