


Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
20 min
Gubbröra, vapaasti suomennettuna äijämössö, on ruotsalainen, sillikaviaarin tyylinen tahna, joka sopii niin perunoiden kuin ruisleivänkin kanssa tarjottavaksi.
Reseptin ainekset
4–6 pikkuannosta
½
sipuli
4
kovaksikeitettyä kananmunaa
8
pientä anjovisfileetä
3 rkl
tuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 tl
dijoninsinappia
½ tl
sokeria
noin 1 prk (125 g)
smetanaa
(sormisuolaa)
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
siian- tai muikunmätiä
tilliä
Gubbröra – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori munat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna anjovisfileet.
- Lisää joukkoon yrttisilppu, sinappi, sokeri ja osa smetanasta.
- Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaikki smetana.
- Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomioi, että anjovikset ovat itsessään jo suolaisia.
- Viimeistele tahna mätinokareella.
- Tarjoa gubbröra sellaisenaan osana alkupalapöytää ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat