Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Gubbröra, vapaasti suomennettuna äijämössö, on ruotsalainen, sillikaviaarin tyylinen tahna, joka sopii niin perunoiden kuin ruisleivänkin kanssa tarjottavaksi.
MA
4.2
1
Julkaistu 7.12.2018


Reseptin ainekset (4–6 pikkuannosta)

  • ½sipuli
  • 4kovaksikeitettyä kananmunaa
  • 8pientä anjovisfileetä
  • 3 rkltuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 tldijoninsinappia
  • ½ tl sokeria
  • noin 1 prk (125 g) smetanaa
  • (sormisuolaa)
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • siian- tai muikunmätiä
  • tilliä
Tulosta

Gubbröra – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori munat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna anjovisfileet.
  2. Lisää joukkoon yrttisilppu, sinappi, sokeri ja osa smetanasta.
  3. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaikki smetana.
  4. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomioi, että anjovikset ovat itsessään jo suolaisia.
  5. Viimeistele tahna mätinokareella.
  6. Tarjoa gubbröra sellaisenaan osana alkupalapöytää ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
1 kommentti