Maku

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala

1 h 15 min
4.1
0

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala

Matjessilli sekoitetaan hienonnettuihin kananmuniin, ranskankermaan, punasipuliin ja tilliin. Joulupöydässä päälle nostetaan vielä mätinokare. Voiko olla parempaa?
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gsillifileetä (matjes)
  • 2 kplmunaa (kovaksi keitettyä)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplpunasipulia (pieni)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Koristeluun

  • 100 gmätiä (esim. kirjolohen)

Lisäksi

  • tuoretta tilliä ja ruissipsejä tarjoiluun

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sillikaviaari valmistuu näin:

Valuta silli hyvin. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.

Yhdistä kulhossa silli, munat ja ranskankerma.

Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Lisää sipuli- ja tillisilppu silliseokseen.

Anna sillikaviaarin maustua muutama tunti jääkaapissa.

Tarjoa sillikaviaari rapeiden ruissipsien päältä, mädillä ja tillillä koristeltuna.

Vinkki!

Mädillä koristellut sillikaviaarileivät ovat nopeasti valmiita, kun teet tahnan etukäteen.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä