Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Matjessilli sekoitetaan hienonnettuihin kananmuniin, ranskankermaan, punasipuliin ja tilliin. Joulupöydässä päälle nostetaan vielä mätinokare. Voiko olla parempaa?
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.10.2010

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 300 gsillifileetä (matjes)
- 2 kplmunaa (kovaksi keitettyä)
- 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 kplpunasipulia (pieni)
- 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
- 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
Koristeluun
- 100 gmätiä (esim. kirjolohen)
Lisäksi
- tuoretta tilliä ja ruissipsejä tarjoiluun
Sillikaviaari valmistuu näin:
Valuta silli hyvin. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.
Yhdistä kulhossa silli, munat ja ranskankerma.
Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Lisää sipuli- ja tillisilppu silliseokseen.
Anna sillikaviaarin maustua muutama tunti jääkaapissa.
Tarjoa sillikaviaari rapeiden ruissipsien päältä, mädillä ja tillillä koristeltuna.
Mädillä koristellut sillikaviaarileivät ovat nopeasti valmiita, kun teet tahnan etukäteen.