Maku

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala

1 h 15 min
3.93
0

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Matjessilli sekoitetaan hienonnettuihin kananmuniin, ranskankermaan, punasipuliin ja tilliin. Joulupöydässä päälle nostetaan vielä mätinokare. Voiko olla parempaa?

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gsillifileetä (matjes)
  • 2 kplmunaa (kovaksi keitettyä)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplpunasipulia (pieni)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Koristeluun

  • 100 gmätiä (esim. kirjolohen)

Lisäksi

  • tuoretta tilliä ja ruissipsejä tarjoiluun

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sillikaviaari valmistuu näin:

Valuta silli hyvin. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.

Yhdistä kulhossa silli, munat ja ranskankerma.

Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Lisää sipuli- ja tillisilppu silliseokseen.

Anna sillikaviaarin maustua muutama tunti jääkaapissa.

Tarjoa sillikaviaari rapeiden ruissipsien päältä, mädillä ja tillillä koristeltuna.

Mädillä koristellut sillikaviaarileivät ovat nopeasti valmiita, kun teet tahnan etukäteen.

MITÄ PIDIT?
3.93