


Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Matjessilli sekoitetaan hienonnettuihin kananmuniin, ranskankermaan, punasipuliin ja tilliin. Joulupöydässä päälle nostetaan vielä mätinokare. Voiko olla parempaa?
Reseptin ainekset
6 annosta
300 g
sillifileetä (matjes)
2 kpl
munaa (kovaksi keitettyä)
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 kpl
punasipulia (pieni)
3 rkl
tuoretta tilliä (silputtuna)
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Koristeluun
100 g
mätiä (esim. kirjolohen)
Lisäksi
tuoretta tilliä ja ruissipsejä tarjoiluun
Sillikaviaari – ohje:
- Valuta silli hyvin. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
- Kuori munat ja hienonna ne haarukalla.
- Yhdistä kulhossa silli, munat ja ranskankerma.
- Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Lisää sipuli- ja tillisilppu silliseokseen.
- Anna sillikaviaarin maustua muutama tunti jääkaapissa.
- Tarjoa sillikaviaari rapeiden ruissipsien päältä, mädillä ja tillillä koristeltuna.
Mädillä koristellut sillikaviaarileivät ovat nopeasti valmiita, kun teet tahnan etukäteen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat