Blinit – takuuvarma luottoresepti takaa pinnalta rapeat, sisältä pehmeät blinit
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Blinit ovat alkutalven odotetuin herkku! Tämä ohje on yksi Maku-toimituksen luotto-ohjeista, jolla on paistettu kymmeniä kertoja. Sekoita esitaikina tattarijauhoista, jogurtista ja hiivasta ja anna sen tekeytyä rauhassa. Kun paistat blinit valurautapannulla voita säästelemättä, saat niihin taatusti rapean pinnan. Tarjoa blinien kanssa lohitahnaa tai klassisesti mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaa.
4.1
Kuvat
Julkaistu 17.12.2018

Blinit – takuuvarma luottoresepti takaa pinnalta rapeat, sisältä pehmeät blinit
Reseptin ainekset (8 kpl)
Blinit
- 4 dlmaustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)
- 20 gtuorehiivaa
- 2 1/2 dltattarijauhoja
- 1 tlsokeria
- 1muna
- 1 1/2 dlkuumaa maitoa
- 1 tlsuolaa
- 1 rklvoisulaa
Paistaminen
- 100 gvoita
Blinit – ohje:
- Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi.
- Sekoita nesteeseen hiiva, jauhot ja sokeri.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa pari tuntia.
- Erottele munasta valkuainen ja keltuainen.
- Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen.
- Paista blinit runsaassa voissa valurautaisilla blinipannuilla.
Vinkit!
Jos paistat blinejä isomman määrän, kuumenna uuni sataan asteeseen, nosta valmiit blinit pellille leivinpaperin päälle ja työnnä uuniin odottamaan. Tarjoa blinit uunista lämpiminä pöytään sitä mukaa, kun lautaset tyhjenevät. Voit myös paistaa blinit edellisenä päivänä jääkaappiin. Voitele ne ja kuumenna uunissa ennen tarjoilua.
Tarjoa blinien seurana savulohitahnaa.

Tortillabileet, blinijuhlat vai runsas napostelupöytä? Kruunaa uudenvuodenjuhlat herkullisilla tarjottavilla

Mätitäyte blineille
Maku

Savumuikkutäyte blineille
Maku

Blinipannukakku
Maku

Täyteläinen lohitahna ja pellillinen siemennäkkäriä
Kotivinkki

Lohi-wasabitahna
Maku

Helppo punajuurihummus – hykerryttävän hyvä tahna etikkapunajuurista
Maku

Savuporotahna rapeilla jälkiuunilastuilla – taivaallinen alkupala tai naposteltava on valmis vain 5 minuutissa
Kotivinkki