


Blinit – takuuvarma luottoresepti takaa pinnalta rapeat, sisältä pehmeät blinit
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Blinit ovat alkutalven odotetuin herkku! Tämä ohje on yksi Maku-toimituksen luottoresepteistä, jolla on paistettu kymmeniä kertoja. Sekoita esitaikina tattarijauhoista, jogurtista ja hiivasta ja anna sen tekeytyä rauhassa. Kun paistat blinit valurautapannulla voita säästelemättä, saat niihin taatusti rapean pinnan. Tarjoa blinien kanssa lohitahnaa tai klassisesti mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaa.
Reseptin ainekset
8 kpl
Blinit
4 dl
maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä)
20 g
tuorehiivaa
2 ½ dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1
muna
1 ½ dl
kuumaa maitoa
1 tl
suolaa
1 rkl
voisulaa
Paistaminen
100 g
voita
Blinit – ohje:
- Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi .
- Sekoita nesteeseen hiiva, jauhot ja sokeri.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa pari tuntia.
- Erottele munasta valkuainen ja keltuainen.
- Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi .
- Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdotettu valkuainen.
- Paista blinit runsaassa voissa valurautaisilla blinipannuilla.
Vinkit!
- Jos paistat blinejä isomman määrän, kuumenna uuni sataan asteeseen, nosta valmiit blinit pellille leivinpaperin päälle ja työnnä uuniin odottamaan. Tarjoa blinit uunista lämpiminä pöytään sitä mukaa, kun lautaset tyhjenevät. Voit myös paistaa blinit edellisenä päivänä jääkaappiin. Voitele ne ja kuumenna uunissa ennen tarjoilua.
- Tarjoa blinien seurana savulohitahnaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat