Maku

Blinit

4 h 45 min
4.25
0

Blinit

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos
Rapeapintaiset ja pehmeäsisuksiset blinit syntyvät hiivalla käytetystä tattarisesta taikinasta miedolla lämmöllä paistaen. Taikinan olut tuo blineihin rapeutta. Vastapaistetut blinit tarjotaan klassisesti mädin, smetanan ja sipulisilpun kera.

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 2 dltattarijauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsokeria
  • 1 dlkeskiolutta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN4 h

Lämmitä maito ja liuota hiiva joukkoon. Lisää jauhot, sokeri ja olut. Peitä taikina liinalla ja anna käydä lämpimässä paikassa vähintään 4 tuntia.

Lisää suola. Erota munan keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset taikinaan. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit voissa, miedolla lämmöllä ohukais- tai blinipannussa. Paksun blinin pinta on rapea ja sisus pehmeä.

Tarjoa vastapaistettuina mädin, vaahdotetun smetanan tai ranskankerman ja sipulisilpun kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.25