Savulohitahna – sukkelasti valmistuva tahna on täydellinen pari blineille tai saaristolaisleivälle
Gluteeniton
20 min
Savulohitahna, jossa on omenaa? Kyllä, luit oikein! Hapan, kirpeä omena tasapainottaa ihanasti lohen ja smetanan rasvaisuutta. Tässä on uusi suosikkisi!
2pientä kirpeää omenaa (1 dl raastettuna, esim. Granny Smith tai hapan syysomena)
120 gsmetanaa
2 rkltilliä (hienonnettuna)
1 tldijoninsinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
Savulohitahna valmistuu näin helposti:
Hienonna kala kulhossa haarukalla.
Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi. Kaada hienonnettu sipuli siivilään ja valuta päälle kiehuvaa vettä, jotta sipulin pahin äreys häviää. Valuta sipulit hyvin.
Kuori omenat ja raasta omenat karkeaksi.
Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja tarkista suolan määrä.
Vinkki!
Täydellisen makuyhdistelmän saat, kun paistat seuraksi blinit.