Savulohitahna – sukkelasti valmistuva tahna on täydellinen pari blineille tai saaristolaisleivälle
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Savulohitahna, jossa on omenaa? Kyllä, luit oikein! Hapan, kirpeä omena tasapainottaa ihanasti lohen ja smetanan rasvaisuutta. Tässä on uusi suosikkisi!
GL
4.3
Kuvat
Julkaistu 17.12.2018

Savulohitahna – sukkelasti valmistuva tahna on täydellinen pari blineille tai saaristolaisleivälle
Reseptin ainekset (8 annosta)
Savulohitahna
- 300 glämminsavustettua lohta
- 1pieni sipuli
- 5 dlvettä
- 2pientä kirpeää omenaa (1 dl raastettuna, esim. Granny Smith tai hapan syysomena)
- 120 gsmetanaa
- 2 rkltilliä (hienonnettuna)
- 1 tldijoninsinappia
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
Savulohitahna valmistuu näin helposti:
- Hienonna kala kulhossa haarukalla.
- Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi. Kaada hienonnettu sipuli siivilään ja valuta päälle kiehuvaa vettä, jotta sipulin pahin äreys häviää. Valuta sipulit hyvin.
- Kuori omenat ja raasta omenat karkeaksi.
- Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja tarkista suolan määrä.
Vinkki!
Täydellisen makuyhdistelmän saat, kun paistat seuraksi blinit.

Lohi-wasabitahna
Maku

Helppo punajuurihummus – hykerryttävän hyvä tahna etikkapunajuurista
Maku

4 x hurjan helppo vegaaninen levite
Maku

Savuporotahna rapeilla jälkiuunilastuilla – taivaallinen alkupala tai naposteltava on valmis vain 5 minuutissa
Kotivinkki

Nauvon limppu – sopivan makea leipä, jota on pakko santsata!
Maku

Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä
Meillä kotona

Rouheinen näkkäri
Maku

Itse tehty siemennäkkäri
Maku