Maku

Savulohitahna – sukkelasti valmistuva tahna on täydellinen pari blineille tai saaristolaisleivälle

20 min
GL
4
0

Savulohitahna, jossa on omenaa? Kyllä, luit oikein! Hapan, kirpeä omena tasapainottaa ihanasti lohen ja smetanan rasvaisuutta. Tässä on uusi suosikkisi!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (8 annosta)

Savulohitahna

  • 300 glämminsavustettua lohta
  • 1pieni sipuli
  • 5 dlvettä
  • 2pientä kirpeää omenaa (1 dl raastettuna, esim. Granny Smith tai hapan syysomena)
  • 120 gsmetanaa
  • 2 rkltilliä (hienonnettuna)
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Savulohitahna valmistuu näin helposti:

  1. Hienonna kala kulhossa haarukalla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi. Kaada hienonnettu sipuli siivilään ja valuta päälle kiehuvaa vettä, jotta sipulin pahin äreys häviää. Valuta sipulit hyvin.
  3. Kuori omenat ja raasta omenat karkeaksi.
  4. Sekoita kaikki tahnan ainekset kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja tarkista suolan määrä.

Vinkki!

Täydellisen makuyhdistelmän saat, kun paistat seuraksi blinit.

MITÄ PIDIT?
4