Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri
Munaton
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Sipaise särkitahnaa näkkileivän tai saaristolaisleivän päälle ja haukkaa. Valmistaudu nappaamaan jo seuraava, sillä näihin tulee himo.

Reseptin ainekset 6–8 annosta
Särkitahna
2 prksärkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
200 granskankermaa
2–3 rklpiparjuurta raastettuna
½ dltilliä hienonnettuna
1 rklsitruunan mehua
⅓ tlmustapippuria
Lisäksi
näkkileipää tai saaristolaisleipää
170 gpunaista merilevävalmistetta (Cavi art) tai kirjolohenmätiä
Särkitahna valmistuu näin:
- Valuta särjet siivilässä. Säästä öljy myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää sen esimerkiksi kalasalaatin kastikkeeseen tai munakkaan paistamiseen.
- Hienonna kala haarukalla laakeassa kulhossa. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu.
- Sekoita ranskankerma kalan joukkoon. Mausta piparjuurella, tillillä, sitruunalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa särkitahnan kanssa näkki- tai saaristolaisleipää ja merilevävalmistetta tai mätiä.