Kotivinkki

Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Sipaise särkitahnaa näkki­leivän tai saaristolais­leivän päälle ja haukkaa. Valmistaudu nappaamaan jo seuraava, sillä näihin tulee himo.
MU
4.7
0
Julkaistu: 26.11.2020


Ainekset (6–8 annosta)

Särkitahna

  • 2 prksärkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
  • 200 granskankermaa
  • 2–3 rklpiparjuurta raastettuna
  • ½ dltilliä hienonnettuna
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ⅓ tlmustapippuria

Lisäksi

  • näkkileipää tai saaristolaisleipää
  • 170 gpunaista merilevävalmistetta (Cavi art) tai kirjolohenmätiä
Tulosta

Särkitahna valmistuu näin:

  1. Valuta särjet siivilässä. Säästä öljy myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää sen esimerkiksi kalasalaatin kastikkeeseen tai munakkaan paistamiseen.
  2. Hienonna kala haarukalla laakeassa kulhossa. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu.
  3. Sekoita ranskankerma kalan joukkoon. Mausta piparjuurella, tillillä, sitruunalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoa särkitahnan kanssa näkki- tai saaristolaisleipää ja merilevävalmistetta tai mätiä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko uusia ideoita? Osta suositut ruokakirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »