4,7(3)
Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri
Munaton
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Sipaise särkitahnaa näkki­leivän tai saaristolais­leivän päälle ja haukkaa. Valmistaudu nappaamaan jo seuraava, sillä näihin tulee himo.
Julkaistu 26.11.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 6–8 annosta
Särkitahna
2 prksärkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
200 granskankermaa
2–3 rklpiparjuurta raastettuna
½ dltilliä hienonnettuna
1 rklsitruunan mehua
⅓ tlmustapippuria
Lisäksi
näkkileipää tai saaristolaisleipää
170 gpunaista merilevävalmistetta (Cavi art) tai kirjolohenmätiä

Särkitahna valmistuu näin:

  1. Valuta särjet siivilässä. Säästä öljy myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää sen esimerkiksi kalasalaatin kastikkeeseen tai munakkaan paistamiseen.
  2. Hienonna kala haarukalla laakeassa kulhossa. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu.
  3. Sekoita ranskankerma kalan joukkoon. Mausta piparjuurella, tillillä, sitruunalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoa särkitahnan kanssa näkki- tai saaristolaisleipää ja merilevävalmistetta tai mätiä.
Kommentoi »