


Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri
15 min
Sipaise särkitahnaa näkkileivän tai saaristolaisleivän päälle ja haukkaa. Valmistaudu nappaamaan jo seuraava, sillä näihin tulee himo.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Särkitahna
2 prk
särkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
200 g
ranskankermaa
2–3 rkl
piparjuurta raastettuna
½ dl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunan mehua
⅓ tl
mustapippuria
Lisäksi
näkkileipää tai saaristolaisleipää
170 g
punaista merilevävalmistetta (Cavi art) tai kirjolohenmätiä
Särkitahna valmistuu näin:
- Valuta särjet siivilässä. Säästä öljy myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää sen esimerkiksi kalasalaatin kastikkeeseen tai munakkaan paistamiseen.
- Hienonna kala haarukalla laakeassa kulhossa. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu.
- Sekoita ranskankerma kalan joukkoon. Mausta piparjuurella, tillillä, sitruunalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa särkitahnan kanssa näkki- tai saaristolaisleipää ja merilevävalmistetta tai mätiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat