Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Sipaise särkitahnaa näkkileivän tai saaristolaisleivän päälle ja haukkaa. Valmistaudu nappaamaan jo seuraava, sillä näihin tulee himo.
MU
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2020

Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
Särkitahna
- 2 prksärkisäilykettä (Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli)
- 200 granskankermaa
- 2–3 rklpiparjuurta raastettuna
- ½ dltilliä hienonnettuna
- 1 rklsitruunan mehua
- ⅓ tlmustapippuria
Lisäksi
- näkkileipää tai saaristolaisleipää
- 170 gpunaista merilevävalmistetta (Cavi art) tai kirjolohenmätiä
Särkitahna valmistuu näin:
- Valuta särjet siivilässä. Säästä öljy myöhempää käyttöä varten. Voit käyttää sen esimerkiksi kalasalaatin kastikkeeseen tai munakkaan paistamiseen.
- Hienonna kala haarukalla laakeassa kulhossa. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna tilli ja purista sitruunan mehu.
- Sekoita ranskankerma kalan joukkoon. Mausta piparjuurella, tillillä, sitruunalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa särkitahnan kanssa näkki- tai saaristolaisleipää ja merilevävalmistetta tai mätiä.

Suomalainen kala on trendiherkku ja ympäristöteko samalla lautasella − poimi reseptit ja vinkit eri kalalajien valmistukseen

Särkihodari on uusi pikaruokaherkku – tätä maistettuasi et enää kaipaa perinteisiä hot dogeja!
Kotivinkki

Kalakoulu: särki

Särkipizzat
Maku

Keitetyt särkipullat
Maku

Lohirillette – silkkisen pehmeä lohitahna katoaa alkupalapöydästä hetkessä
Meillä kotona

Lohi-wasabitahna
Maku

Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
Meillä kotona