Kotivinkki

Rosmariininäkkileipä – runsaasti siemeniä, rapeutta ja ihanaa makua

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Rosmariininäkkileipä käy naposteltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi osana tapastarjoilua. Ruis- ja kaurajauhojen seuraan lisätään reilusti erilaisia siemeniä sekä vivahteikkaita mausteita.
VE
3.7
0
Julkaistu: 17.3.2020


Ainekset (pellillinen)

  • 1½ dlruisjauhoja
  • 1½ dlkaurahiutaleita
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • ½ dlpellavansiemeniä
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 3 dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
Tulosta

Rosmariininäkkäri valmistetaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada se siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja tomaattipyree. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
  2. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita ohueksi niin, että taikina peittää koko pellin. Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperien välissä. Poista päällimmäinen leivinpaperi.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea. Anna jäähtyä.
MITÄ PIDIT?
3.73
Kommentoi »