Maku

Siikatartar – kalapöydän superhelppo, mutta hienostunut herkku

50 min
4
2

Graavisiiasta sekoitettu kalaherkku on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen makupari saaristolaisleivälle. Upean alkuruoan ainesosalista on ilahduttavan lyhyt!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari, Uura Hagberg
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (14 annosta)

Siikatartar

  • 600 ggraavisiikaa
  • 3salottisipulia
  • 1 dlruohosipulia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 dlranskankermaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 14saaristolaisleipäviipaletta

Koristelu

  • 1 dlkapriksia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Siikatartar tehdään näin:

  1. Leikkaa siika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
  2. Sekoita kala, sipulit ja sitruunamehu kulhossa. Lisää sidosaineeksi ranskankermaa ja mausta pippurirouhaisulla.
  3. Anna seoksen maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
  4. Paina leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä.
  5. Lusikoi siikatartar leipäpaloille ja painele hieman. Koristele annokset kapriksilla.

MITÄ PIDIT?
4