Maku

Siikatartar – kalapöydän superhelppo, mutta hienostunut herkku

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Graavisiiasta sekoitettu kalaherkku on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen makupari saaristolaisleivälle. Upean alkuruoan ainesosalista on ilahduttavan lyhyt!
4
2


Ainekset (14 annosta)

Siikatartar

  • 600 ggraavisiikaa
  • 3salottisipulia
  • 1 dlruohosipulia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 dlranskankermaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 14saaristolaisleipäviipaletta

Koristelu

  • 1 dlkapriksia
Tulosta

Siikatartar tehdään näin:

  1. Leikkaa siika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit.
  2. Sekoita kala, sipulit ja sitruunamehu kulhossa. Lisää sidosaineeksi ranskankermaa ja mausta pippurirouhaisulla.
  3. Anna seoksen maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
  4. Paina leipäviipaleista juomalasin avulla ympyröitä.
  5. Lusikoi siikatartar leipäpaloille ja painele hieman. Koristele annokset kapriksilla.

MITÄ PIDIT?
4
2 kommenttia