Maku

Rapu-mätitahna on täydellinen pari siemennäkkärille – upeat värit tekevät suupaloista juhlien kauneimmat herkut

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Rapu-mätitahna lusikoituna siemennäkkäripalalle toimii niin alkupalana kuin pikkusuolaisena kuplivan kanssa. Merellisen tahnan ehdoton koukku on helakan punainen ja kivasti kirpakka pikkelöity sipuli.
GL
MU
4.33
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6–8 annosta)

Pikkelöity punasipuli

  • 1punasipuli
  • 1 dlomenaviinietikkaa
  • 1 dlvettä
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsuolaa

Rapu-mätitahna

  • 1 prk (400 g/170 g)säilöttyjä ravunpyrstöjä (esim. Apetit)
  • 100 gkirjolohenmätiä
  • ½ dlruohosipulia silputtuna
  • 1 prk (200g)ranskankermaa
  • ¼ tlmustapippuria jauhettuna
Tulosta

Rapu-mätitahna valmistuu näin:

  1. Kuori punasipuli ja silppua se hienoksi.
  2. Mittaa kattilaan etikka, vesi, hunaja ja suola. Kiehauta ja lisää punasipuli. Anna seistä 1–2 tuntia jääkaapissa maustumassa (tai seuraavaan päivään).
  3. Valuta punasipuli liemestään.
  4. Valuta ravunpyrstöt hyvin siivilässä. Yhdistä kulhossa pikkelöity punasipuli, ravunpyrstöt, mäti, ruohosipuli ja ranskankerma. Mausta pippurilla. Tarkista maku.
  5. Siirrä tahna heti jääkaappiin odottamaan tai tarjoa se saman tien. Annostele tahnaa siemennäkkäreiden päälle.
  6. Koristele annokset mädillä ja ruohosipulilla.
MITÄ PIDIT?
4.33