Rapu-mätitahna on täydellinen pari siemennäkkärille – upeat värit tekevät suupaloista juhlien kauneimmat herkut
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Rapu-mätitahna lusikoituna siemennäkkäripalalle toimii niin alkupalana kuin pikkusuolaisena kuplivan kanssa. Merellisen tahnan ehdoton koukku on helakan punainen ja kivasti kirpakka pikkelöity sipuli.
GL
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 28.11.2019

Rapu-mätitahna on täydellinen pari siemennäkkärille – upeat värit tekevät suupaloista juhlien kauneimmat herkut
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
Pikkelöity punasipuli
- 1punasipuli
- 1 dlomenaviinietikkaa
- 1 dlvettä
- 2 rkljuoksevaa hunajaa
- 1 tlsuolaa
Rapu-mätitahna
- 1 prk (400 g/170 g)säilöttyjä ravunpyrstöjä (esim. Apetit)
- 100 gkirjolohenmätiä
- ½ dlruohosipulia silputtuna
- 1 prk (200g)ranskankermaa
- ¼ tlmustapippuria jauhettuna
Rapu-mätitahna valmistuu näin:
- Kuori punasipuli ja silppua se hienoksi.
- Mittaa kattilaan etikka, vesi, hunaja ja suola. Kiehauta ja lisää punasipuli. Anna seistä 1–2 tuntia jääkaapissa maustumassa (tai seuraavaan päivään).
- Valuta punasipuli liemestään.
- Valuta ravunpyrstöt hyvin siivilässä. Yhdistä kulhossa pikkelöity punasipuli, ravunpyrstöt, mäti, ruohosipuli ja ranskankerma. Mausta pippurilla. Tarkista maku.
- Siirrä tahna heti jääkaappiin odottamaan tai tarjoa se saman tien. Annostele tahnaa siemennäkkäreiden päälle.
- Koristele annokset mädillä ja ruohosipulilla.

Valkosipulinen savulohitahna
Maku

Vuohenjuusto-yrttitahna
Maku

Savusilakkatahna – alkupalapöydän kalaherkku valmistuu raikkaasta rahkasta
Kotivinkki

Savulohitahna – sukkelasti valmistuva tahna on täydellinen pari blineille tai saaristolaisleivälle
Maku

Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
Meillä kotona

Baba ganoush -munakoisotahna
Kotivinkki

Kesäkurpitsatahna
Kotivinkki

Tillinen dippikastike
Maku