


Rapu-mätitahna on täydellinen pari siemennäkkärille – upeat värit tekevät suupaloista juhlien kauneimmat herkut
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Rapu-mätitahna lusikoituna siemennäkkäripalalle toimii niin alkupalana kuin pikkusuolaisena kuplivan kanssa. Merellisen tahnan ehdoton koukku on helakan punainen ja kivasti kirpakka pikkelöity sipuli.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Pikkelöity punasipuli
1
punasipuli
1 dl
omenaviinietikkaa
1 dl
vettä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
Rapu-mätitahna
1 prk (400 g/170 g)
säilöttyjä ravunpyrstöjä (esim. Apetit)
100 g
kirjolohenmätiä
½ dl
ruohosipulia silputtuna
1 prk (200g)
ranskankermaa
¼ tl
mustapippuria jauhettuna
Rapu-mätitahna valmistuu näin:
- Kuori punasipuli ja silppua se hienoksi.
- Mittaa kattilaan etikka, vesi, hunaja ja suola. Kiehauta ja lisää punasipuli. Anna seistä 1–2 tuntia jääkaapissa maustumassa (tai seuraavaan päivään).
- Valuta punasipuli liemestään.
- Valuta ravunpyrstöt hyvin siivilässä. Yhdistä kulhossa pikkelöity punasipuli, ravunpyrstöt, mäti, ruohosipuli ja ranskankerma. Mausta pippurilla. Tarkista maku.
- Siirrä tahna heti jääkaappiin odottamaan tai tarjoa se saman tien. Annostele tahnaa siemennäkkäreiden päälle.
- Koristele annokset mädillä ja ruohosipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat