Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapu-mätitahna on täydellinen pari siemennäkkärille – upeat värit tekevät suupaloista juhlien kauneimmat herkut

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Rapu-mätitahna lusikoituna siemennäkkäripalalle toimii niin alkupalana kuin pikkusuolaisena kuplivan kanssa. Merellisen tahnan ehdoton koukku on helakan punainen ja kivasti kirpakka pikkelöity sipuli.

28.11.2019
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Pikkelöity punasipuli
1
punasipuli
1 dl
omenaviinietikkaa
1 dl
vettä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
Rapu-mätitahna
1 prk (400 g/170 g)
säilöttyjä ravunpyrstöjä (esim. Apetit)
100 g
kirjolohenmätiä
½ dl
ruohosipulia silputtuna
1 prk (200g)
ranskankermaa
¼ tl
mustapippuria jauhettuna

Rapu-mätitahna valmistuu näin:

  1. Kuori punasipuli ja silppua se hienoksi.
  2. Mittaa kattilaan etikka, vesi, hunaja ja suola. Kiehauta ja lisää punasipuli. Anna seistä 1–2 tuntia jääkaapissa maustumassa (tai seuraavaan päivään).
  3. Valuta punasipuli liemestään.
  4. Valuta ravunpyrstöt hyvin siivilässä. Yhdistä kulhossa pikkelöity punasipuli, ravunpyrstöt, mäti, ruohosipuli ja ranskankerma. Mausta pippurilla. Tarkista maku.
  5. Siirrä tahna heti jääkaappiin odottamaan tai tarjoa se saman tien. Annostele tahnaa siemennäkkäreiden päälle.
  6. Koristele annokset mädillä ja ruohosipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt