Savusilakkatahna – alkupalapöydän kalaherkku valmistuu raikkaasta rahkasta
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Savusilakkatahna on rapeiden ruisnappien uusi paras kaveri! Kun tähän comboon lisätään vielä rakuunaöljyä, makeita taateleita ja paahdettuja pinjansiemeniä, on menestys taattu. Ja mikä parasta: koko herkun valmistus vie vain vartin.
0
Kuvat
Julkaistu 4.11.2019

Savusilakkatahna – alkupalapöydän kalaherkku valmistuu raikkaasta rahkasta
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
Savusilakkatahna
- 3savustettua silakkaa
- 100 gnormaalisuolaista voita
- 2 dlmaitorahkaa
- 1 tldijoninsinappia
- suolaa
- valkopippuria (myllystä)
Rakuunaöljy
- 1 nputuoretta rakuunaa
- 1 dloliiviöljyä
- 1–2 rklsitruunan mehua
Tarjoiluun
- ruisnappeja
- viipaloituja kuivia taateleita
- paahdettuja pinjansiemeniä
Savusilakkatahna valmistuu näin:
- Perkaa silakat. Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Hienonna savusilakat haarukalla tasaiseksi. Lisää maitorahka ja sinappi. Sekoita seos sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon jäähtynyt voisula.
- Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Soseuta kaikki rakuunaöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella.
- Tarjoa tahnaa ruisnappien, viipaloitujen taateleiden, paahdettujen pinjansiemenien ja rakuunaöljyn kanssa.

Savulohitahna – sukkelasti valmistuva tahna on täydellinen pari blineille tai saaristolaisleivälle
Maku

Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
Meillä kotona

Helppo punajuurihummus – hykerryttävän hyvä tahna etikkapunajuurista
Maku

Kesäkurpitsatahna
Kotivinkki

Baba ganoush -munakoisotahna
Kotivinkki

Avokado-kikhernetahna
Maku

Tomaatti-kookostahna
Maku

Valkosipulinen savulohitahna
Maku