Kotivinkki

Savusilakkatahna – alkupalapöydän kalaherkku valmistuu raikkaasta rahkasta

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Savusilakkatahna on rapeiden ruisnappien uusi paras kaveri! Kun tähän comboon lisätään vielä rakuunaöljyä, makeita taateleita ja paahdettuja pinjansiemeniä, on menestys taattu. Ja mikä parasta: koko herkun valmistus vie vain vartin.
0
0
Kuvat Sami Repo


Ainekset (6–8 annosta)

Savusilakkatahna

  • 3savustettua silakkaa
  • 100 gnormaalisuolaista voita
  • 2 dlmaitorahkaa
  • 1 tldijoninsinappia
  • suolaa
  • valkopippuria (myllystä)

Rakuunaöljy

  • 1 nputuoretta rakuunaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1–2 rklsitruunan mehua

Tarjoiluun

  • ruisnappeja
  • viipaloituja kuivia taateleita
  • paahdettuja pinjansiemeniä
Tulosta

Savusilakkatahna valmistuu näin:

  1. Perkaa silakat. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Hienonna savusilakat haarukalla tasaiseksi. Lisää maitorahka ja sinappi. Sekoita seos sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon jäähtynyt voisula.
  3. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta kaikki rakuunaöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  5. Tarjoa tahnaa ruisnappien, viipaloitujen taateleiden, paahdettujen pinjansiemenien ja rakuunaöljyn kanssa.
MITÄ PIDIT?
0