Sitruunaiset herkut katoavat pöydästä nopeimmin! 20 reseptiä, joita on ihan pakko testata

Sitruunaiset herkut katoavat pöydästä nopeimmin! 20 reseptiä, joita on ihan pakko testata
Sitruunan raikas maku sopii niin leivonnaisiin, jälkiruokiin kuin juomiinkin. Hyödynnä sekä sitruunan puristettu mehu että raastettu kuori tai käytä valmista sitruunatahnaa. Nam!
Julkaistu: 1.7.2019

Maukkaat kakut ja näyttävät tortut

Sitruunakakku

Mehevä sitruunakakku on helppo valmistaa ja se säilyy pitkään jääkaapissa. Loistava kakku kahvin kera tarjottavaksi!

Sitruuna-unikonsiemenkakku

Pitkänomainen sitruuna-unikonsiemenkakku maustetaan sitruunatahnalla ja unikonsiemenillä sekä kuorrutetaan tomusokeri-sitruunatahnakuorrutteella.

Mustikkainen sitruunajuustokakku

Mustikkaisessa sitruunajuustokakussa taikina ja täyte lusikoidaan huolettomasti vuokaan kerroksittain mustikoiden kanssa.

Sitruunabrita suklaapohjalla

Rakastettu klassikko tehdään nyt suklaisena versiona. Sitruunabritan täytteessä maistuvat sitruunatahna ja hillotut inkiväärit.

Sitruuna-juustokakkutrifle

Sitruuna-juustokakkutrifle on kulhoon kerroksittain tuorejuustomoussesta, jälkiruokaviinin kastetuista savoiardikekseistä ja lemon curd-tahnasta koottu rento vuokakakku.

Sitruuna-lakritsikääretorttu

Sitruuna-lakritsikääretortun torttulevyyn pursotetaan mustia raitoja jo ennen paistoa. Sisään kääräistään paiston jälkeen ihanan kirpsakka täyte.

Sitruuna-marenkikääretorttu

Sitruuna-marenkikääretortun pinta koristellaan näyttäväksi marenkipursotuksin. Italialaisesta marengista pursotetut koristeet ”poltetaan” vielä nopeasti kaasupolttimella rapeiksi.

Makeat piirakat ja muhkeat pullat

Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka on klassikko, jossa on rapea murotaikinapohja ja kirpeä kiisselitäyte. Näyttävän piirakan viimeistelee rapean pehmeä marenkikuorrutus.

Lakritsi-sitruunapiirakka

Hauskan lakritsi-sitruunapiirakan pohja valmistetaan Fazerina-kekseistä. Raidoituksessa vaihtelevat tuorejuusto-rahkatäyte ja lakritsijuurijauheella maustettu lakritsitäyte.

Vegaanin sitruunaboston

Tämä vegaaninen sitruunaboston leivotaan kaurajuomaan ilman munaa. Sitruunatäytteelle lisämakua antaa halva.

Sitruunapuustit

Sitruunapuusteissa maistuu sitruuna sekä taikinassa että tuorejuustosta ja lemon curd -tahnasta pyöräytetyssä täytteessä.

Sievät leivokset ja kuppikakut

Sitruunaiset leivospalat

Klassisen Key Lime Pie -piiraan tyyliin leivottujen sitruunaisten leivospalojen täytteessä on sopivassa suhteessa kirpeää sitruunaa ja makeaa kondensoitua maitoa.

Marenkipesät

Minikokoisissa marenkipesissä yhdistyvät klassisen piirakan vastustamattomat maut: marenki, sitruunatahna ja keksinmurut.

Sitruunakuppikakut

Nämä unikonsiemenillä maustetut sitruunakuppikakut paistetaan yksittäisissä vuoissa, kumotaan ja koristellaan kuorrutteella ja sitruunakuoriraasteella.

Sitruunalakritsi-kuppikakut

Sitruuna-lakritsikuppikakuissa on muhkea sitruunan makuisesta tuorejuustosta valmistettu kuorrute ja maukas lakritsisydän.

Raikkaat jälkiruoat ja juomat

Vadelma-sitruunajäätelö

Vadelma-sitruunajäätelö pyöräytetään kondensoidusta maidosta ja kermavaahdosta sekä maustetaan sitruunatahnalla ja vadelmilla.

Sitruunaposset

Pehmeän raikkaat sitruunaposset valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta ja hyytyvät sitruunan hapon vaikutuksesta jääkaapissa.

Marenki-sitruunarahka

Murusteltu marenki tuo rapeutta samettisen sitruunarahkan parina. Marenki-sitruunarahka valmistuu kymmenessä minuutissa!

Sitruuna-inkiväärilemonade

Vanhan ajan sitruunalimsa saa uutta makua kardemummasta ja inkivääristä. Sitruuna-inkiväärilemonaden tiivistepohjan voi tehdä jo etukäteen ja laimentaa kivennäisvedellä juuri ennen tarjoilua.

Sitruunainen gin-spritzer

Raikas sitruunainen gin-spritzer on mainio juhlajuoma erilaisiin kesän juhliin.

Kommentoi »