Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marenkipesät

1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min

Klassinen sitruuna-marenkipiirakka kutistui minikokoon! Nämä valkoiset marenkipesät täytetään suloisiksi makealla curdilla ja keksinmuruilla.

8.6.2017
Reseptin ainekset
20 kpl
Marenkipohjat
3 kpl
valkuaista
1 1/2 dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
1/2 tl
sitruunamehua
Kaurakeksimuru
25 g
voita
1 kpl
keltuaista
1 dl
kaurahiutaleita
3 rkl
sokeria
2 tl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
170 g
limecurdia (1/2 purkkia)
170 g
vadelmacurdia (1/2 purkkia, Mackays)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sitruunamehu.

Nostele massa pursotuspussiin. Pursota leivinpaperin päälle uunipellille pieniä kiekkoja (Ø 5–6 cm) pohjiksi ja pursota niihin reunat.

Kuivata marenkipohjia 100-asteisessa kiertoilmauunissa tai 125-asteisessa tasalämpöuunissa tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista.

Anna marenkien jäähtyä.

Sulata kaurakeksin rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita hieman. Taikina leviää uunissa. Paista keksiä uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna keksi.

Täytä marengit curdilla juuri ennen tarjoilua. Kaupan valmis curd on kiinteämpää kuin kotitekoinen, ja marenki säilyy pidempään rapeana.

Viimeistele keksimuruilla.

Jätä tarvittaessa osasta marenkipesiä keksimurut pois, niin saat gluteenittomia tarjottavia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt