Maku

Marenkipesät

1 h 50 min
0
0

Marenkipesät

Klassinen sitruuna-marenkipiirakka kutistui minikokoon! Nämä valkoiset marenkipesät täytetään suloisiksi makealla curdilla ja keksinmuruilla.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Marenkipohjat

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlerikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1/2 tlsitruunamehua

Kaurakeksimuru

  • 25 gvoita
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 3 rklsokeria
  • 2 tlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 170 glimecurdia (1/2 purkkia)
  • 170 gvadelmacurdia (1/2 purkkia, Mackays)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sitruunamehu.

Nostele massa pursotuspussiin. Pursota leivinpaperin päälle uunipellille pieniä kiekkoja (Ø 5–6 cm) pohjiksi ja pursota niihin reunat.

Kuivata marenkipohjia 100-asteisessa kiertoilmauunissa tai 125-asteisessa tasalämpöuunissa tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista.

Anna marenkien jäähtyä.

Sulata kaurakeksin rasva kattilassa. Lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita hieman. Taikina leviää uunissa. Paista keksiä uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja murenna keksi.

Täytä marengit curdilla juuri ennen tarjoilua. Kaupan valmis curd on kiinteämpää kuin kotitekoinen, ja marenki säilyy pidempään rapeana.

Viimeistele keksimuruilla.

Vinkki!

Jätä tarvittaessa osasta marenkipesiä keksimurut pois, niin saat gluteenittomia tarjottavia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä