Kotivinkki

Sitruuna-lakritsikääretorttu

25 min
0
0

Sitruuna-lakritsikääretorttu

Nyt saa leikitellä! Pursottele kääretorttulevyyn raitoja jo ennen paistamista ja täytä kääretorttu mahtavalla makuparilla. Kirpsakka hedelmä ja suolainen lakritsi sopivat toisilleen täydellisesti.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Raitoihin

  • 1 tlraakalakritsijauhetta (Urtekram)
  • 1 ½ tlmustaa geeliväriä (pastaväri)

Täyte

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 dlmaitorahkaa
  • ¾ dllemoncurdia
  • 1 dllakritsikastiketta (Dr. Oetker)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon.

2. Ota 1 desi taikinasta toiseen astiaan ja sekoita joukkoon lakritsijauhe ja geeliväri. Lusikoi musta taikina pursotinpussiin.

3. Öljyä leivinpaperi kevyesti. Pursota taikinasta vinoraitoja leivinpaperille. Paista kuviota 225 asteessa uunin keskitasolla 1 minuutti.

4. Levitä loppu taikina varovasti pellille raitojen päälle. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia.

5. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi. Anna jäähtyä. Käännä jäähtynyt pohja ympäri niin, että kuviopuoli tulee alaspäin.

6. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja lemoncurd. Levitä torttupohjalle ensin lakritsikastike ja sen päälle kermatäyte.

7. Kääri torttu rullaksi leveämmän sivun suunnasta. Käännä sauma rullan alle. Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi ennen leikkaamista.

Suosittelemme myös näitä:

Suklainen mustaherukka-jäätelötorttu

Kääretorttukakku

Vinkki!

Vinkki! Kääretortun täytteen voit oikaista käyttämällä valmista sitruunarahkaa. Käytä myös luovuutta kääretorttulevyn koristelussa. Tasaisten raitojen sijaan voit pursottaa epämääräisempiä seepran raitoja muistuttavia viiruja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä