Sitruuna-lakritsikääretorttu – ohje:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
2. Ota 1 desi taikinasta toiseen astiaan ja sekoita joukkoon lakritsijauhe ja geeliväri. Lusikoi musta taikina pursotinpussiin.
3. Öljyä leivinpaperi kevyesti. Pursota taikinasta vinoraitoja leivinpaperille. Paista kuviota 225 asteessa uunin keskitasolla 1 minuutti.
4. Levitä loppu taikina varovasti pellille raitojen päälle. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia.
5. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi. Anna jäähtyä. Käännä jäähtynyt pohja ympäri niin, että kuviopuoli tulee alaspäin.
6. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja lemoncurd. Levitä torttupohjalle ensin lakritsikastike ja sen päälle kermatäyte.
7. Kääri torttu rullaksi leveämmän sivun suunnasta. Käännä sauma rullan alle. Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi ennen leikkaamista.
Kääretortun täytteen voit oikaista käyttämällä valmista sitruunarahkaa. Käytä myös luovuutta kääretorttulevyn koristelussa. Tasaisten raitojen sijaan voit pursottaa epämääräisempiä seepran raitoja muistuttavia viiruja.