Kotivinkki

Suklainen mustaherukka-jäätelötorttu

4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Tämä jäätelötorttu on täydellinen jälkkäri. Se on makea mutta raikas ja sopivan kevyt lopetus aterialle. Sen voi myös valmistaa hyvissä ajoin.
0
0
Julkaistu 1.11.2012


Reseptin ainekset (1 kpl)

Suklaapohja

  • 3kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 ½ dlmustaherukkahilloa
  • 1/2–2/3 lvaniljajäätelöä

Pinnalle

  • 3kananmunanvalkuaista
  • ½ dlsokeria
  • mantelilastuja
Tulosta

1. Valmista kääretorttupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada ja tasoita taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista torttupohjaa 225 asteessa seitsemän minuuttia.

3. Laita pöydälle valmiiksi toinen leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa valmis torttupohja heti kuumana sokeroidun paperin päälle paistopaperin reunoista pidellen. Poista paistopaperi kuumana. Anna levyn jäähtyä leivinliinan alla.

4. Levitä mustaherukkahillo jäähtyneelle levylle. Paloittele jäätelö noin puolen sentin viipaleiksi. Aseta palat levylle vieri viereen. Jätä (leveästä) yläreunasta noin 6–7 senttiä ilman jäätelöä.

5. Kääri levy tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla. Kietaise rulla vielä pitkään foliopalaan ja tiivistä rulla kiertämällä molemmista päistä. Nosta se pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi.

6. Laita uunin grillivastukset tai ylälämpö kuumenemaan 250 asteeseen. Vaahdota valkuaiset ja sokeri tanakaksi marengiksi. Avaa kääretorttu paketista ja nosta jäätelötorttu uunipellille leivinpaperin päälle. Kuorruta pinta marengilla ja koristele mantelilastuilla. Nosta kääretorttu uunin ylätasolle ja anna paahtua kauniin väriseksi 1–2 minuuttia. Seuraa ruskistumista uunin luukusta. Tarjoa jäätelötorttu heti.

Suosittelemme myös näitä!

Jos haluat päästä helpommalla, voit tehdä jäätelötortun myös ilman marenkia.

Kommentoi »