4,5(4)
Marjaisa jäätelökääretorttu
35 min
Kääretortusta tulee hurmaava kesäherkku, kun sen täyttää marjahillolla ja vaniljajäätelöllä. Leivo pohja perunajauhoista, niin se rullautuu kevyesti.
28.4.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8–10 palaa
Kääretorttupohja
4kananmunaa
1 ½ dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
1 ½–2 dlmarjahilloa
½ lvaniljajäätelöä (kartonkipakkauksesta)
päälle runsaasti marjoja
tomusokeria

Marjaisa jäätelökääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Valuta vatkaimista kahdeksikko taikinan pinnalle. Jos kuvio säilyy hetken, vaahto on valmista.
  2. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi taikinaan ja sekoita varovasti käännellen tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia.
  4. Levitä työpöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele sille kerros sokeria. Pidä leivinpaperin reunoista kiinni ja kumoa kuuma kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti irrotellen mahdollisimman nopeasti uunista ottamisen jälkeen. Peitä pohja leivinliinalla, jotta se ei pääse kuivumaan. Anna torttupohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  5. Levitä hillo tortun päälle. Leikkaa kovasta jäätelöharkosta korkeintaan puolen sentin viipaleita. Aseta viipaleet torttupohjalle. Jätä yläreunaan 6–7 cm ilman jäätelöä.
  6. Kääri levy tiukaksi rullaksi alareunasta ylöspäin. Tarjoa jäätelökääretorttu heti tai kiedo torttu leivinpaperiin sekä folioon ja siirrä pakastimeen tarjoiluun asti. Koristele tomusokerilla ja tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkkejä onnistuneeseen kääretorttuun

  • Käytä puhtaita ja kuivia työvälineitä.
  • Ota kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Näin ne vatkautuvat paremmin.
  • Taikinaa voi värjätä elintarvikevärillä tai kaakaojauheella. 
  • Tee värjätyllä taikinalla raitoja, ruutuja tai palloja vaalean taikinan pintaan.
  • Kokeile ripotella leivinpaperille sokerin sijasta kookoshiutaleita tai mantelijauhoa.
  • Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä vain hetken ennen leivinpaperin irrottamista. Näin paperi irtoaa paremmin.
  • Jos paperi on jäänyt kiinni kumottuun kääretorttuun, kokeile kostuttaa paperia kylmällä vedellä.
  • Peitä levy liinalla, että se ei kuivu.
  • Levitä täyte vasta, kun pohja on täysin jäähtynyt.
  • Aloita rullaaminen yläreunasta ja vedä leivinpaperia itseäsi kohti.
  • Täytteeksi sopivat esimerkiksi marjat, hedelmät, hillot, kermavaahto, maitorahka, tuorejuusto tai jäätelö.

Suosittelemme myös näitä!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo