Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kääretorttukakku

1 h 40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 15 min

Jos aikaa on vähän mutta odotuksia paljon, kohauta tekemällä täytekakku pystyraidoin. Se valmistuu yllättävän helposti. Kakku on unelmakääretortun uhkeampi sisar. Kermavaahdon alla piileskelevät siis tutut maut. Koristele juhlien teemaan sopivasti.

26.3.2015
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
8
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
noin ½ dl
sokeria
Täyte
300 g
huoneenlämpöistä voita
4,5 dl
tomusokeria
6
huoneenlämpöistä keltuaista
1,5 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
1 prk (3,3 dl)
kuohu- tai vispikermaa
3 rkl
tomusokeria
Koristeluun
marenkeja
Koristeluun
hedelmiä tai karkkeja

1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia sähkövatkaimella). Sekoita kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla.

2. Levitä taikina kahdelle, leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasaisesti. Paista samaan aikaan kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 7 minuuttia, tai ilman kiertoilmaa yksitellen.

3. Ripottele sokeria kahdelle puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kypsät torttulevyt niiden päälle ja irrota paistinpaperit. Laita levyille pyyhkeet ja kääri löyhille rullille jäähtymään.

4. Tee täyte: Vatkaa voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.

5. Avaa torttulevyt ja siisti reunat. Leikkaa levyt kahtia yhtä suuriin osiin. Avuksi käy viivotin tai voit leikata leivinpaperista ”kaavan”.

6. Levitä täyte pohjille. Laita kaikki neljä levyä peräkkäin. Kiedo niistä paksu kääretorttu. Älä hätäänny, jos torttu näyttää epätasaiselta tai pinta repeilleeltä. 

7. Kiedo leivonnainen napakasti ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Nosta rulla pystyyn. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja sivuille. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kakun  koristelussa  vain mielikuvitus on rajana. Viimeistelyyn sopivat hedelmät, karkit, marengit tai vaikka sesongin viimeiset marjat.

Jos haluat raikkaamman täytteen, vaihda voikreemi porkkanakakusta tuttuun tuorejuustokuorrutteeseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt