Kotivinkki

Kääretorttukakku

1 h 40 min
5
11

Kääretorttukakku

Jos aikaa on vähän mutta odotuksia paljon, kohauta tekemällä täytekakku pystyraidoin. Se valmistuu yllättävän helposti. Kakku on unelmakääretortun uhkeampi sisar. Kermavaahdon alla piileskelevät siis tutut maut. Koristele juhlien teemaan sopivasti.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 8kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 dlmaissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta Lisäksi

Lisäksi

  • noin ½ dlsokeria

Täyte

  • 300 ghuoneenlämpöistä voita
  • 4,5 dltomusokeria
  • 6huoneenlämpöistä keltuaista
  • 1,5 rklvaniljasokeria
  • 1 rklraastettua sitruunankuorta
  • 2 rklsitruunamehua

Kuorrutus

  • 0,33 dlkermavaahtoa
  • 3 rkltomusokeria

Koristeluun

  • marenkeja

Koristeluun

  • hedelmiä tai karkkeja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia sähkövatkaimella). Sekoita kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla.

2. Levitä taikina kahdelle, leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasaisesti. Paista samaan aikaan kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 7 minuuttia, tai ilman kiertoilmaa yksitellen.

3. Ripottele sokeria kahdelle puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kypsät torttulevyt niiden päälle ja irrota paistinpaperit. Laita levyille pyyhkeet ja kääri löyhille rullille jäähtymään.

4. Tee täyte: Vatkaa voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja mehulla.

5. Avaa torttulevyt ja siisti reunat. Leikkaa levyt kahtia yhtä suuriin osiin. Avuksi käy viivotin tai voit leikata leivinpaperista ”kaavan”.

6. Levitä täyte pohjille. Laita kaikki neljä levyä peräkkäin. Kiedo niistä paksu kääretorttu. Älä hätäänny, jos torttu näyttää epätasaiselta tai

pinta repeilleeltä. 

7. Kiedo leivonnainen napakasti ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Nosta rulla pystyyn. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja sivuille. Koristele juuri ennen tarjoilua. Kakun  koristelussa  vain mielikuvitus on rajana. Viimeistelyyn sopivat hedelmät, karkit, marengit tai vaikka sesongin viimeiset marjat.

Vinkki!

VINKKI! Jos haluat raikkaamman täytteen, vaihda voikreemi porkkanakakusta tuttuun tuorejuustokuorrutteeseen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä