Maku

Sitruunaposset

3 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen3 h
Pehmeän raikkaaseen sitruunavanukkaaseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta - kermaa, sokeria ja sitruunaa. Sitruunaposset hyytyy sitruunan hapon vaikutuksesta ja odottaa jääkaapissa valmiina jälkiruokahetkeä. Mausta vanukas aavistuksella vaniljaa ja koristele mintunlehdillä.
3.33
2
Kuvat Tiina Garvey


Ainekset (4 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatanko
  • 1 dlsitruunanmehua
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun

  • mintun lehtiä
Tulosta

Sekoita kerma ja sokeri pienessä kattilassa. Lisää joukkoon pitkittäin halkaistu vaniljatangon puolikas. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja poista tanko. Nosta kattila liedeltä.

Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja hienoksi raastettu kuori kerman joukkoon.

Kaada jälkiruoka laseihin ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli kelmulla peitettynä. Koristele mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
3.33