Maku

Sitruunaposset

3 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
3 h
Pehmeän raikkaaseen sitruunavanukkaaseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta - kermaa, sokeria ja sitruunaa. Sitruunaposset hyytyy sitruunan hapon vaikutuksesta ja odottaa jääkaapissa valmiina jälkiruokahetkeä. Mausta vanukas aavistuksella vaniljaa ja koristele mintunlehdillä.
3.7
2
Julkaistu: 3.4.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatanko
  • 1 dlsitruunanmehua
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun

  • mintun lehtiä
Tulosta
Sekoita kerma ja sokeri pienessä kattilassa. Lisää joukkoon pitkittäin halkaistu vaniljatangon puolikas. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja poista tanko. Nosta kattila liedeltä.
Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja hienoksi raastettu kuori kerman joukkoon.
Kaada jälkiruoka laseihin ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli kelmulla peitettynä. Koristele mintunlehdillä.
MITÄ PIDIT?
3.69
2 kommenttia