Sitruunaposset

3 h 10 min
4.5
2

Sitruunaposset

Pehmeän raikkaaseen sitruunavanukkaaseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta - kermaa, sokeria ja sitruunaa. Sitruunaposset hyytyy sitruunan hapon vaikutuksesta ja odottaa jääkaapissa valmiina jälkiruokahetkeä. Mausta vanukas aavistuksella vaniljaa ja koristele mintunlehdillä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatanko
  • 1 dlsitruunanmehua
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun

  • mintun lehtiä

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN3 h

Sekoita kerma ja sokeri pienessä kattilassa. Lisää joukkoon pitkittäin halkaistu vaniljatangon puolikas. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja poista tanko. Nosta kattila liedeltä.

Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja hienoksi raastettu kuori kerman joukkoon.

Kaada jälkiruoka laseihin ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli kelmulla peitettynä. Koristele mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä