


Sitruunaposset
3 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 3 h 0 min
Pehmeän raikkaaseen sitruunavanukkaaseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta - kermaa, sokeria ja sitruunaa. Sitruunaposset hyytyy sitruunan hapon vaikutuksesta ja odottaa jääkaapissa valmiina jälkiruokahetkeä. Mausta vanukas aavistuksella vaniljaa ja koristele mintunlehdillä.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
sokeria
1/2 kpl
vaniljatanko
1 dl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
Koristeluun
mintun lehtiä
Sitruunaposset – ohje:
- Sekoita kerma ja sokeri pienessä kattilassa. Lisää joukkoon pitkittäin halkaistu vaniljatangon puolikas. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 5 minuuttia ja poista tanko. Nosta kattila liedeltä.
- Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja hienoksi raastettu kuori kerman joukkoon.
- Kaada jälkiruoka laseihin ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli kelmulla peitettynä. Koristele sitruunapossetit mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat