Sitruuna-marenkipiirakka

1 h
4.3
21

Sitruuna-marenkipiirakka

Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 2 kplsitruunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvettä
  • 4 kplkeltuaista
  • 4 rklperunajauhoja
  • 2 rklvoita

Päälle

  • 4 kplvalkuaista
  • 1 1/4 dltomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää rakeiseen massaan kylmä vesi, vaivaa tasaiseksi ja painele taikina 22 cm Ø piirakkavuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa ohuelti ja purista sitruunoista mehut talteen.

Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee. Kaada sitruunatäyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää mukaan tomusokeri koko ajan vatkaten. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.

Jos suinkin maltat odottaa, sitruuna-marenkipiirakka maistuu parhaalta jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä