Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-marenkipiirakka

1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min

Sitruuna-marenkipiirakka on klassikko ihan syystäkin. Rapea pohja, kirpeä kiisseli ja pehmoinen marenkipilvi, siinä täydellisen piirakan ainekset.

29.6.2005
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 rkl
vettä
Täyte
2–3
luomusitruunaa (1 ¼ dl sitruunamehua ja 1 ½ rkl sitruunankuoriraastetta)
4
keltuaista
1 ¾ dl
sokeria
3 ½ dl
vettä
4 rkl
perunajauhoja
2 rkl
voita
Päälle
4
valkuaista
1 ¼ dl
tomusokeria

Sitruuna-marenkipiirakka – ohje:

  1. Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 22–24 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Pese sitruunat. Raasta kuoren keltainen osa ja purista sitruunoista mehut.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
  4. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes kiisseli sakenee. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista piirakkaa täytteen kanssa 25–30 minuuttia.
  5. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten. Levitä tai pursota marenki piirakan sitruunatäytteen päälle.
  6. Paista piirakkaa uunissa vielä 6–8 minuuttia, kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.
  7. Sitruuna-marenkipiirakka maistuu kaikkein parhaimmalta hyvin jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt