Sitruuna-marenkipiirakka
1 h
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
35 minSitruuna-marenkipiirakka on klassikko ihan syystäkin. Rapea pohja, kirpeä kiisseli ja pehmoinen marenkipilvi, siinä täydellisen piirakan ainekset.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 29.6.2005

Sitruuna-marenkipiirakka
Reseptin ainekset (8 palaa)
Pohja
- 100 gvoita
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 rklsokeria
- ¼ tlsuolaa
- 1 rklvettä
Täyte
- 2–3luomusitruunaa (1 ¼ dl sitruunamehua ja 1 ½ rkl sitruunankuoriraastetta)
- 4 keltuaista
- 1 ¾ dlsokeria
- 3 ½ dlvettä
- 4 rklperunajauhoja
- 2 rklvoita
Päälle
- 4valkuaista
- 1 ¼ dltomusokeria
Sitruuna-marenkipiirakka – ohje:
- Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 22–24 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Pese sitruunat. Raasta kuoren keltainen osa ja purista sitruunoista mehut.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
- Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes kiisseli sakenee. Kaada täyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 25–30 minuuttia.
- Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten. Levitä tai pursota marenki sitruunatäytteen päälle.
- Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin, 6–8 minuuttia.
- Sitruuna-marenkipiirakka maistuu kaikkein parhaimmalta hyvin jäähtyneenä.