Maku

Sitruuna-marenkipiirakka

1 h
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
35 min
Sitruuna-marenkipiirakka on klassikko ihan syystäkin. Rapea pohja, kirpeä kiisseli ja pehmoinen marenkipilvi, siinä täydellisen piirakan ainekset.
KA
4.1
27
Julkaistu 29.6.2005


Reseptin ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 2–3luomusitruunaa (1 ¼ dl sitruunamehua ja 1 ½ rkl sitruunankuoriraastetta)
  • 4 keltuaista
  • 1 ¾ dlsokeria
  • 3 ½ dlvettä
  • 4 rklperunajauhoja
  • 2 rklvoita

Päälle

  • 4valkuaista
  • 1 ¼ dltomusokeria
Tulosta

Sitruuna-marenkipiirakka – ohje:

  1. Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 22–24 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Pese sitruunat. Raasta kuoren keltainen osa ja purista sitruunoista mehut.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
  4. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes kiisseli sakenee. Kaada täyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 25–30 minuuttia.
  5. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten. Levitä tai pursota marenki sitruunatäytteen päälle.
  6. Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin, 6–8 minuuttia.
  7. Sitruuna-marenkipiirakka maistuu kaikkein parhaimmalta hyvin jäähtyneenä.
27 kommenttia