


Sitruuna-marenkipiirakka
1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Sitruuna-marenkipiirakka on klassikko ihan syystäkin. Rapea pohja, kirpeä kiisseli ja pehmoinen marenkipilvi, siinä täydellisen piirakan ainekset.
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 rkl
vettä
Täyte
2–3
luomusitruunaa (1 ¼ dl sitruunamehua ja 1 ½ rkl sitruunankuoriraastetta)
4
keltuaista
1 ¾ dl
sokeria
3 ½ dl
vettä
4 rkl
perunajauhoja
2 rkl
voita
Päälle
4
valkuaista
1 ¼ dl
tomusokeria
Sitruuna-marenkipiirakka – ohje:
- Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 22–24 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Pese sitruunat. Raasta kuoren keltainen osa ja purista sitruunoista mehut.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
- Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes kiisseli sakenee. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista piirakkaa täytteen kanssa 25–30 minuuttia.
- Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten. Levitä tai pursota marenki piirakan sitruunatäytteen päälle.
- Paista piirakkaa uunissa vielä 6–8 minuuttia, kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.
- Sitruuna-marenkipiirakka maistuu kaikkein parhaimmalta hyvin jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat