Sitruunalakritsi-kuppikakut

40 min
4
1

Sitruunalakritsi-kuppikakut

Kirpsakka sitruuna ja laku ovat ihan mahtava pari! Testaa tätä yhdistelmää ihanien kuppikakkujen kuorrutteessa.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 400 gtuorejuustoa (sitruunanmakuista, Valio)
  • 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 4 dltomusokeria
  • 1/2 dllakritsikastiketta

Pinnalle

  • 1 dlmakeisia (lakritsipaloja)
  • 2 rkllakritsikastiketta
  • 2 rklströsseleitä (lakritsi)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vamista sitruunalakritsi-kuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Vatkaa sitruunatuorejuusto ja pehmeä voi sähkövatkaimella keskenään. Lisää tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Koverra pieni kolo kuppikakun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta (noin 1 tl/kuppikakku). Pursota tai lusikoi kuorrutus kuppikakkujen pinnalle.

Koristele kuppikakut lakritsimakeisilla, -kastikkeella ja -strösseleillä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä