Sitruunalakritsi-kuppikakut
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minKirpsakka sitruuna ja laku ovat ihan mahtava pari! Testaa tätä yhdistelmää ihanien kuppikakkujen kuorrutteessa.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.9.2016

Sitruunalakritsi-kuppikakut
Reseptin ainekset (12 kpl)
Kuppikakut
- 150 gvoita
- 3 kplmunaa (M-koko)
- 2 1/2 dlsokeria
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 dlturkkilaista jogurttia
Kuorrutus
- 400 gtuorejuustoa (sitruunanmakuista, Valio)
- 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
- 4 dltomusokeria
- 1/2 dllakritsikastiketta
Pinnalle
- 1 dlmakeisia (lakritsipaloja)
- 2 rkllakritsikastiketta
- 2 rklströsseleitä (lakritsi)
Vamista sitruunalakritsi-kuppikakut näin:
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Vatkaa sitruunatuorejuusto ja pehmeä voi sähkövatkaimella keskenään. Lisää tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Koverra pieni kolo kuppikakun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta (noin 1 tl/kuppikakku). Pursota tai lusikoi kuorrutus kuppikakkujen pinnalle.
Koristele kuppikakut lakritsimakeisilla, -kastikkeella ja -strösseleillä.