


Sitruuna-lakritsikuppikakut
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kirpsakka sitruuna ja laku ovat ihan mahtava pari! Testaa tätä yhdistelmää ihanien kuppikakkujen kuorrutteessa.
Reseptin ainekset
12 kpl
Kuppikakut
150 g
voita
3 kpl
munaa (M-koko)
2 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
turkkilaista jogurttia
Kuorrutus
400 g
tuorejuustoa (sitruunanmakuista, Valio)
50 g
voita (huoneenlämpöisenä)
4 dl
tomusokeria
1/2 dl
lakritsikastiketta
Pinnalle
1 dl
makeisia (lakritsipaloja)
2 rkl
lakritsikastiketta
2 rkl
strösseleitä (lakritsi)
Sitruuna-lakritsikuppikakut – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.
- Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa sitruunatuorejuusto ja pehmeä voi sähkövatkaimella keskenään. Lisää tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
- Koverra pieni kolo kuppikakun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta (noin 1 tl/kuppikakku). Pursota tai lusikoi kuorrutus kuppikakkujen pinnalle.
- Koristele kuppikakut lakritsimakeisilla, -kastikkeella ja -strösseleillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat