Maku

Sitruunalakritsi-kuppikakut

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
Kirpsakka sitruuna ja laku ovat ihan mahtava pari! Testaa tätä yhdistelmää ihanien kuppikakkujen kuorrutteessa.
3.75
1
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 400 gtuorejuustoa (sitruunanmakuista, Valio)
  • 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 4 dltomusokeria
  • 1/2 dllakritsikastiketta

Pinnalle

  • 1 dlmakeisia (lakritsipaloja)
  • 2 rkllakritsikastiketta
  • 2 rklströsseleitä (lakritsi)
Tulosta

Vamista sitruunalakritsi-kuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Vatkaa sitruunatuorejuusto ja pehmeä voi sähkövatkaimella keskenään. Lisää tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Koverra pieni kolo kuppikakun keskelle ja valuta sinne lakritsikastiketta (noin 1 tl/kuppikakku). Pursota tai lusikoi kuorrutus kuppikakkujen pinnalle.

Koristele kuppikakut lakritsimakeisilla, -kastikkeella ja -strösseleillä.

MITÄ PIDIT?
3.75
1 kommentti