Maku

Sitruunabrita suklaapohjalla – rakas klassikkokakku tekee suklaisen paluun

1 h 10 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen25 min
Sitruunabrita suklaapohjalla – maistuisi varmasti sinullekin! Uudet täytteet tekevät rakastetusta klassikosta entistä houkuttelevamman. Klassikon pohja tuunataan suklaiseksi kaakaojauheella. Britan täytteessä ihastuttavat sitruunatahna ja hillotut inkiväärit.
0
0
Kuvat Elvi Rista


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 4keltuaista
  • 1muna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkuohukermaa

Marenki

  • 4valkuaista
  • 2 dlhienoa kidesokeria (Siro)

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2–3 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1/2 dlhillottua inkivääriä (Opie's, Fine Foods)

Koristelu

  • 50 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlhillottua inkivääriä
Tulosta

Sitruunabrita suklaapohjalla leivotaan näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja kokonainen muna yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Jaa taikina molempiin vuokiin.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Nostele vaahto vuokiin taikinoiden päälle.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat pohjat vuoista.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sitruunatahnaa ja hillottuja inkiväärejä pieniksi paloiteltuna.
  6. Nosta toinen kakkulevy tarjoiluvadille, lusikoi päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja loput täytteestä.
  7. Sulata suklaa hetki kerrallaan mikroaaltouunissa. Lusikoi suklaa pieneen pussiin. Tee pieni reikä kulmaan, ja koristele brita suklaaraidoilla ja hillotun inkiväärin paloilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kasaa britakakku juuri ennen tarjoamista, jotta se pysyy rapeana. Voit täyttää sen myös kaakaojauheella maustetulla kermavaahdolla tai kerma-rahkalla ja marjoilla.

MITÄ PIDIT?
0