Sitruunapuustit
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Onko ihanampaa herkkua kuin sitruunapuustit? Kirpeän makea sitruunatäyte piiloutuu kuohkean pullan sisään ja herkun viimeistelee sitruunainen kuorrutus. Näitä haluat kokeilla!
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.7.2020

Sitruunapuustit
Ainekset (30 kpl)
Taikina
- 150 gvoita
- 3 dlkevytmaitoa
- 50 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
- 1 kplmunaa
- 10 1/2 dlvehnäjauhoja
Täyte
- 200 gtuorejuustoa
- 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Kuorrutus ja koristelu
- 2 1/2 dltomusokeria
- 2 rklsitruunamehua
Sulata voi kattilassa. Lisää maito. Kaada seos kulhoon ja anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota murennettu hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, sitruunankuoriraaste ja muna.
Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 × 40 cm) levyksi.
Sekoita tuorejuusto ja lemon curd -tahna. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiiviiksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä 3–4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille tai paperisiin muotteihin.
Kohota sitruunapuusteja peitettynä 30 minuuttia. Voitele munalla.
Paista sitruunapullia 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua, että saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus jäähtyneille sitruunapuusteille.
- Jos pakastat sitruunapullat, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.
MITÄ PIDIT?
4.08