Maku

Sitruunapuustit

2 h 30 min
4.3
2

Sitruunapuustit

Onko ihanampaa herkkua kuin sitruunapuustit? Kirpeän makea sitruunatäyte piiloutuu kuohkean pullan sisään ja herkun viimeistelee sitruunainen kuorrutus. Näitä haluat kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 kplmunaa
  • 10 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Kuorrutus ja koristelu

  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Sulata voi kattilassa. Lisää maito. Kaada seos kulhoon ja anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Liuota murennettu hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, sitruunankuoriraaste ja muna.

Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.

Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 × 40 cm) levyksi.

Sekoita tuorejuusto ja lemon curd -tahna. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle. Kääri tiiviiksi rullaksi.

Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä 3–4 cm leveitä viipaleita. Nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille tai paperisiin muotteihin.

Kohota sitruunapuusteja peitettynä 30 minuuttia. Voitele munalla.

Paista sitruunapullia 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Sekoita tomusokeriin sen verran sitruunamehua, että saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus jäähtyneille sitruunapuusteille.

  • Jos pakastat sitruunapullat, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä